Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μεταμόρφωση: Τα αιτήματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων από το Δήμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αιτήματα που αφορούν κυρίως τον τομέα της καθαριότητας και την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας προχώρησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Μεταμόρφωσης εύχεται σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς μία καλή σχολική χρονιά και λόγο εποχής covid 19 ευχόμαστε σε όλους υγεία.

Με την έναρξη των μαθημάτων καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα ετών στο χώρο της εκπαίδευσης που επιτείνονται λόγω της πανδημίας του covid 19. Οι όροι λειτουργίας των σχολείων στις νέες συνθήκες δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο ατομική ευθύνη του μαθητή του γονιού του εκπαιδευτικού αλλά και ευθύνη του κράτους και κατά συνέπεια και της Δημοτικής Αρχής.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς μαζί και οι Δήμοι όφειλαν να έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο το σχολείο πράγμα που δεν έκαναν . Είχαν χρόνο να προετοιμαστούν και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες που όμως κανένας απ’ όλους τελικά δεν έκανε.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Μεταμόρφωσης δεν μπορεί να μην έχουν καθαριστεί τα σχολεία για την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς. Δεν μπορεί να μην έχουν πλυθεί σχολεία και προαύλια μετά από την πυρκαγιά που η ίδια η πολιτεία έκρινε ότι είναι επικίνδυνη. Δεν μπορεί να φτάνουμε 14 Σεπτέμβρη και να μην υπάρχουν (σε προκάτ αίθουσες που φέραν στον Δήμο μας για τις ανάγκες των σχολείων μας) να μην έχουν εξοπλιστεί με θρανία και καρέκλες , να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μια σχολική αίθουσα χωρίς να μπορεί να φιλοξενήσει κανέναν. Θεωρούμε αδιανόητο όταν μας είπε ο Δήμαρχος της πόλης μας ότι θα έχουμε 2 καθαρίστριες υπο όρους φυσικά και αυτή την στιγμή μιλάμε για σχολεία χωρίς καθαρίστρια και σχολεία με μια καθαρίστρια.

-ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
-ΖΗΤΑΜΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ OΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΦΥΛΑΞΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ
– ΖΗΤΑΜΕ ΣΧΟΛΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΑΜΕ , ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ