Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Σε αγιασμούς σχολειών της Κηφισιάς ο Δήμαρχος, Γ. Θωμάκος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς με πολλές ιδιαιτερότητες.

Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 3ου Λυκείου Κηφισιάς και του Νηπιαγωγείου Εκάλης. Στον αγιασμό του πρώτου σχολείου παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Θωμάκος ευχήθηκε στην μεγάλη Οικογένεια της μάθησης και στους γονείς, “Χρόνια Πολλά και Καλή Σχολική Χρονιά με Δύναμη και Υγεία και ο Τίμιος Σταυρός που εορτάσαμε βοήθεια όλων μας.”

Προς τους μαθητές, εκτός από ευχές τόνισε ότι εφέτος ο αγώνας τους είναι διπλός: υγεία και γνώση. Λογικό είναι να αισθάνονται άτρωτοι αλλά χωρίς προφυλάξεις από εκείνους, θα κινδυνεύσουν οι γονείς τους.

Με μάσκες μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ο Δήμος Κηφισιάς έστειλε σε όλα τα σχολεία τις μάσκες από το ΥΠΕΣ και την ΚΕΔΕ. Τριπλασίασε τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολείων, οι οποίοι υποβλήθηκαν και υποβάλλονται σε μοριακά τεστ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και εστάλησαν αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, επιδιώκεται όσο ο καιρός το επιτρέπει οι δραστηριότητες να πραγματοποιούνται στις αυλές με πολλές μικρές ομάδες παιδιών.

Το Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσφέρει συνεχώς οδηγίες.

Τα νέα σχολεία του Δήμου

Επίσης, μεγάλη εργολαβία επισκευών στις σχολικές εγκαταστάσεις ξεκίνησε από το καλοκαίρι, κςθώς τεχνικά συνεργεία του Δήμου επισκευάζουν, βάφουν και συντηρούν συνεχώς τα σχολικά κτήρια.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τον Δήμο με δύο νέα σχολικά κτήρια. Έτοιμο είναι τόσο το υπερσύγχρονο και μεγάλο 10ο Νηπιαγωγείο για τις Αδάμες και τον Γράμμο Φοίνικα, όσο και ο καινούργιος 12ος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Ιωνίας και Τροίας) με τεράστια αυλή και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (διαβάστε περισσότερα εδώ) .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ