Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η αναβάθμιση των σχολείων της Μεταμόρφωσης σε πρώτο πλάνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, επισκέφθηκε την έδρα της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), όπου είχε συνάντηση με τον Προέδρο, Τίμο Κατσίπο.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων, συζητήθηκαν:

(α) Η ένταξη της κατασκευής του 10ου Νηπιαγωγείου, το οποίο -μετά από διεκδίκηση-έχει αναβαθμιστεί από το Υπουργείο Παιδείας σε τετραθέσιο, σε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης, της δημοπράτησης και της ολοκλήρωσής του,

(β) H επιτυχής ένταξη σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης,

(γ) H επικείμενη παράδοση του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (η πρόσθετη καθυστέρηση οφείλεται στην άνοδο της τιμής των υλικών και ένα προσωρινό κώλυμα μεταξύ ΚΤΥΠ και αναδόχου εταιρείας) και

(δ) Το αίτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης για παραχώρηση από τις ΚΤΥΠ του όμορου στο 2ο Λύκειο οικοπέδου για την κατασκευή πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και πιθανής αθλητικής εγκατάστασης.

Από την ΚΤΥΠ, κατά τη συνάντηση, αναγνωρίστηκε ότι με τον Δήμο Μεταμόρφωσης έχουν χτίσει μια ιδιαίτερα σταθερή συνεργασία, καθώς με την έγκαιρη δημιουργία όλων των απαιτούμενων μελετών και την διεκδικητικότητά του, έχει καταφέρει να ενταχθεί σε αρκετά προγράμματα και πρακτικά να αναβαθμίσει σύντομα σχεδόν το σύνολο των σχολικών του υποδομών.

Από την πλευρά του κ. Σαραούδας συμφώνησε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά, καθώς η αναβάθμιση των σχολείων, μετά από δεκαετίες παραμέλησής τους, αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι κόποι δύο ετών επιτέλους αποδίδουν καρπούς.

«Το 10ο Νηπιαγωγείο και τα δύο δημοτικά προστίθενται στα ήδη ενταγμένα έργα και σχολεία σε Πράσινο Ταμείο και Περιφέρεια Αττικής, ενώ σύντομα ξεκινά το Πρόγραμμα «Ηλέκτρα», όπου και πάλι θα ήμαστε παρόντες. Η υλοποίηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων, σε συνδυασμό με το ολοκαίνουργιο 2ο Λύκειο και προσεχώς το νέο νηπιαγωγείο, εξασφαλίζουν στην πόλη μας σύγχρονα σχολεία», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ