Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Σ.Π.Α.Π.: Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου η συνεδρίαση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου για το 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) για το 2020, με βασικό θέμα τη συμμετοχή του Συνδέσμου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και Καινοτόμες Δράσεις στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν αιτήματα:

Για επιχορήγηση από πλευράς του Πράσινου Ταμείου της προμήθειας ενός ανατρεπόμενου φορτηγού και ενός κλαδοτεμαχιστή.

Για έγκριση πρότασης στην δράση “Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες- Φυσικό Περιβάλλον”.

Για χρηματοδότηση υπάρχουσας μελέτης διαδρομής και σημείου θέασης για Α.μ.Ε.Α. στο Πεντελικό στη θέση Καραούλι.

 

Επίσης προτάθηκαν από το Σύνδεσμο:

Η χάραξη νέων και η επαναχάραξη παλαιότερων μονοπατιών και τουριστικών περιπατητικών διαδρομών στο Πεντελικό.

Η συμπερίληψη των Συνδέσμων Δήμων στους δικαιούχους χρηματοδοτήσεων του Πράσινου Ταμείου για όλα τα προγράμματα, ακόμη και για εκείνα που δεν ήταν ως σήμερα δικαιούχοι.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε: «Είχαμε μία πολύ σημαντική συνεδρίαση σήμερα, καθώς ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, άκουσε με προσοχή όλα όσα είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να πουν και να προτείνουν. Τον ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή του παρουσία και την ιδιαίτερα θετική ανταπόκρισή του στις προτάσεις μας. Είμαι βέβαιος ότι σήμερα ξεκινάει μία συνεργασία με το Ταμείο που θα αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη στο Σύνδεσμο, στην προσπάθεια του για την προφύλαξη και ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος καθώς και στην ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ