Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κατόπιν ραντεβού η αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών στον Δήμο Κηφισιάς – Εύχρηστη εφαρμογή διευκολύνει τους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης έχουν τη δυνατότητα από τις 27 Φεβρουαρίου 2020, είτε να ενημερώσουν και να κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία με την κλασική οδό, δηλαδή τηλεφωνικά, είτε με λίγα κλικ από το υπολογιστή ή το κινητό τους.

Μια νέα, εξαιρετικά εύχρηστη εφαρμογή δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης-ραντεβού αποκομιδής πράσινων απορριμμάτων (κηπαίων) και ογκωδών αντικειμένων.

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά ραντεβού για την αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Μπείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.kifissia.gr) και επιλέξτε «Αποκομιδή κηπαίων & ογκωδών αντικειμένων» ή πληκτρολογήστε “kipaia.kifissia.gr” σε ένα web browser.
2. Κάνετε κλικ στο κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ» στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης για να εγγραφείτε/συνδεθείτε στην εφαρμογή.
3. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή ή σύνδεση στην Εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ» και συμπληρώστε τα στοιχεία του αιτήματός σας.
Εάν δεν γνωρίζετε σε ποια περιοχή ανήκετε, τότε κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση Περιοχής Βάσει Οδού» για να ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε τη οδό σας και να εντοπίσετε την περιοχή σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να την συμπληρώσετε στο πεδίο της αίτησης.
4. Όταν ολοκληρώσετε την αίτηση σας, κάντε κλικ στο κουμπί «ΥΠΟΒΟΛΗ» και το αίτημά σας θα σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τηλεφωνικό ραντεβού
Οι πολίτες πάντα έχουν και τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για ραντεβού, με την αρμόδια υπηρεσία στα τηλέφωνα 210 6200145 και 2132007272.

Οδηγίες για κηπαία
Για την ευκολότερη αποκομιδή των κηπαίων οι δημότες παρακαλούνται να ακολουθούν τις εξής πρακτικές:
-Χρήση δεμένης σακούλας για κλαριά, γκαζόν, φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα κοπής δέντρων και θάμνων. Η σακούλα τοποθετείται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.
-Τα μεγάλα κλαδιά τοποθετούνται συσκευασμένα σε ελαφρά δέματα, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος, μπροστά στην οικία στην οποία ανήκουν τα κηπαία. Απαγορεύεται η τοποθέτηση τους σε πεζοδρόμια καθώς υπάρχει περίπτωση ζημιάς κατά την αποκομιδή τους για την οποία ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα φέρει καμία ευθύνη.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθήσουν τις εξής πρακτικές:
-Να μην προβαίνουν σε απόρριψη σκουπιδιών (οικιακών, ογκωδών, πρασίνων, ανακυκλώσιμων κλπ) έξω από ξένες ιδιοκτησίες, οικόπεδα, ελεύθερους χώρους κτλ.
-Δεν επιτρέπεται η απόρριψη κλαδεμάτων και άλλων προϊόντων από κηπευτικές εργασίες εντός των κάδων των οικιακών απορριμμάτων.

Σε περίπτωση που οι δημότες παρατηρήσουν παράνομη απόθεση, δέον να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία. Για λόγους τήρησης των αναγκαίων αυτών πρακτικών ο Δήμος Κηφισιάς, όπως και όλοι οι Δήμοι ανά την επικράτεια, έχει αποφασίσει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες. Τα πρόστιμα δεν επιβάλλονται για εισπρακτικούς λόγους, αλλά ως αναγκαίο μέτρο προκειμένου να τηρηθεί η καλή πρακτική συνεργασίας των πολιτών με τον Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ