Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής παρουσίασε τις δράσεις του στην «πράσινη» Ημερίδα της ΕΡΤ με θέμα την Ανακύκλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση αναφέρθηκε η μηχανικός περιβάλλοντος του Δήμου Σοφία Γιαννάκη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η μηχανικός του Δήμου, κατά την τοποθέτησή της, παρουσίασε το Κινητό Πράσινο Σημείο, τις Γωνιές Ανακύκλωσης και τον Καφέ Κάδο Συλλογής Βιοαποβλήτων, που λειτουργούν στο Δήμο Αγ. Παρασκευής. Έδωσε πληροφορίες για τα είδη των κάδων που υπάρχουν στην πόλη και τα υλικά που δέχεται ο καθένας. Επίσης, παρουσίασε τους τρόπους ενημέρωσης των δημοτών, μικρών και μεγάλων, για την ορθή διαχείριση αποβλήτων. Στο τέλος της ομιλίας της “έπαιξε” με το κοινό τo διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων «Πού πετάω τι», όπου όλοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης με ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Ιωάννης Σιδέρης.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση του κοινού και έλλειψη υποδομών για τους σωστούς τρόπους ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Υπογράμμισαν ότι είναι πολύ σημαντικό κάθε κάτοικος να βρίσκει έξω από το σπίτι του τρεις κάδους, τον μπλε για τα ανακυκλώσιμα, τον καφέ για τα βιοαπόβλητα και τον πράσινο για τα υπόλοιπα απορρίμματα. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να σημειώσουν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της ανακύκλωσης με τα σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους δήμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ