Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Οι Πρόσκοποι της Νέας Φιλαδέλφειας κατασκηνώνουν

Δημοσιεύθηκε

στις


Η ομαδική ζωή μέσα στα Προσκοπικά Τμήματα, αποτελεί ένα από τα βασικότερα παιδαγωγικά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Προσκοπισμός, για την κάλυψη  των πολύπλευρων αναγκών ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού και του εφήβου. Παράλληλα, ο Προσκοπισμός εξ’ ορισμού, είναι ένα Μεγάλο Υπαίθριο Ομαδικό Παιχνίδι και η Προσκοπική εργασία του χειμώνα δεν είναι τίποτα άλλο από την προετοιμασία των Κατασκηνωτικών ημερών του καλοκαιριού.  Η Ομάδα προσκόπων (11 έως 14) έπαιξαν , γέλασαν και ψυχαγωγήθηκαν, μέρα και νύκτα σε έναν υπέροχο κατασκηνωτικό χώρο στον Γαλατά Τροιζηνίας Μεθανών.
Από την Κατασκήνωση δεν θα μπορούσε να λείπει μία μονοήμερη εκδρομή στο νησί του Πόρου, όπου οι Πρόσκοποι έμαθαν για την ιστορία του τόπου από την αρχαιότητα, τον ρόλο του νησιού στην Ελληνική επανάσταση έως και σήμερα. Ο δε Νεραϊδότοπος, κοντά στο χωριό της Τροιζήνας, μας πρόσφερε αξέχαστες στιγμές στις όχθες του ποταμιού του ενώ δεν έλειψαν και οι ανάλογες βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του. Τα τραγούδια τα περιπετειώδη παιχνίδια μέσα στο δάσος  και η βραδινή πυρά κάτω από τον ανάστερο ουρανό έδωσαν βιώματα στα παιδιά που λίγοι συνομήλικοι τους έχουν την ευκαιρία να ζήσουν.

Οι Πρόσκοποι, επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους, κουβαλώντας στις αποσκευές τους αξέχαστες εμπειρίες και βιώματα από τις  εξερευνήσεις, τα μαγείρεμα, τις υδάτινες δραστηριότητες, τις πεζοπορίες στα κατάφυτα μονοπάτια, αλλά και τα  ξένοιαστα παιχνίδια και τραγούδια γύρω από την βραδινή πυρά. Έτσι μαθαίνουν οι Πρόσκοποι, να κάνουν την ανάγκη διασκέδαση.  

Αγιασμός
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Προσκοπικής χρονιάς, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, οι Βαθμοφόροι και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος  Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδελφείας σας προσκαλούν στον καθιερωμένο αγιασμό του Συστήματος μας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου  2015 και  ώρα 11:00’ στον χώρο της Εστίας (Γρηγορίου Ξενοπούλου και Δεκελείας) ενώ παράλληλα  περιμένουμε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου τα παιδιά όλης της περιοχής να έρθουν και να πάρουν μια μικρή γεύση αυτού του Μεγάλου  Υπαίθριου  Ομαδικού Παιχνιδιού στην λίμνη του Άλσους.

3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ