Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συζήτηση για το θόλο του 4ου Γυμνασίου στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων Μεταμόρφωσης προκάλεσε η τοποθέτηση του θόλου στο γήπεδο του 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ανέφερε σχετικά:

“Ενώνουμε τη φωνή μας και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΘΟΛΟΥ από το 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης , με μοναδική παράμετρο το ότι είναι εις βάρος της σχολικής κοινότητας. Περιορίζει δραματικά τους διαθέσιμους ελεύθερους χώρους του και ως εκ τούτου αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του ενώ παράλληλα προβλέπει τη μετατροπή μεγάλου μέρους του αύλειου χώρου του σχολείου από ανοικτό σε κλειστό.

Ουσιωδώς και καθοριστικά επηρεάζει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, αλλάζει τον τρόπο και τόπο προαυλισμού των μαθητών/ ριών , την επιτήρηση, επίβλεψη , καθαριότητα του χώρου κ.α.. Tο θέμα που έχει προκύψει και το οποίο ΔΕΝ αποτελεί αίτημα του σχολείου αλλά απόφαση της Δημοτικής Αρχής χωρίς επιμέρους τεχνικές προδιαγραφές, σχεδιασμό έγινε χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση της σχολικής κοινότητας και ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ .

Τέτοιου είδους κατασκευές να τοποθετηθούν σε χώρους που παραμένουν αναξιοποίητοι και δυστυχώς η πόλη τους στερείται τόσα χρόνια τώρα ενώ θα μπορούσαν να δώσουν ΑΜΕΣΑ  λύσεις εάν υπήρχε πραγματική βούληση.

Τα προαύλια των σχολείων πρέπει να είναι ανοιχτά για τα παιδιά με φωτισμό και φύλαξη.”

Ως εκ τούτου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ