Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Έσκασε” το μπαλόνι της Μεταμόρφωσης και εξέθεσε πολλούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Φ. Παπαδόπουλος, Ν. Πατέλη και Θ. Σφυρής απάντησαν στην δήλωση του δημάρχου

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με την μέθοδο του αερό υποστηριζόμενου θόλου (μπαλόνι), στο 4ο Γυμνάσιο, είχαμε κατά την διάρκεια του Πάσχα στην πόλη της Μεταμόρφωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ολομέτωπη επίθεση στον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα, πραγματοποίησαν με μία “σκληρή” ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φώτης Παπαδόπουλος, Νικολέττα Πατέλη και Θοδωρής Σφυρής, μετά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος στην δήλωσή του για τους βανδαλισμούς στο “μπαλόνι – κλειστό γυμναστήριο” που έχει τοποθετηθεί στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης.

Οι αναφορές του δημάρχου ότι “υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα που διεξήχθη απέναντι στην πόλη της Μεταμόρφωσης και τους κατοίκους της, απέναντι στην περιουσία τους” και “ας κάνουν, επιτέλους, κάποιοι αυτοκριτική κι ας συλλογιστούν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν όταν ηθελημένα ή άθελα δημιουργούν κλίμα και συνθήκες που δίνουν χώρο, δικαιολογία και αφορμή για παραβατικές συμπεριφορές. Κι αν είναι άθελα τους είναι θέμα ανοησίας τους, αν όμως είναι ηθελημένα, διαπράττουν έγκλημα απέναντι στην κοινωνία και στο όνομά της”, φαίνεται πως εξόργισε τους ανεξάρτητους συμβούλους.

Έτσι, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες και ολιγωρίες στον δήμαρχο για τα παρατράγουδα με την τοποθέτηση του “μπαλονιού” και ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορούν ότι έχει λανθασμένη αντίληψη για το τι σημαίνει δημοκρατία.

“Κύριε Δήμαρχε, τον άμεσα υπεύθυνο θα τον βρείτε, εάν κοιταχθείτε ο ίδιος στον καθρέφτη!”

Αναλυτικά, οι ανακοίνωση των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής: “Ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας με μια απαράδεκτη και προβοκατόρικη ανακοίνωση του, ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνει να πλανάται η ατεκμηρίωτη κατηγορία πως για τη δολιοφθορά του «μπαλονιού» στο 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης ευθύνεται το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, καθώς και όσοι φορείς, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, και γονείς – κηδεμόνες αντέδρασαν και αντιτάχθηκαν στην αυθαίρετη, αλαζονική και ακατανόητη επιλογή της εγκατάστασής του στον συγκεκριμένο χώρο.

Είναι προφανές πως ο κ. Σαραούδας βρίσκεται σε σύγχυση, αδιέξοδο και πανικό, μιλώντας για ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς χωρίς συγκεκριμένη τεκμηρίωση.

Η αναφορά του δε στους φυσικούς αυτουργούς μάλλον ως ρητορική φαντάζει, αφού όλοι και όλες υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, όχι μόνο καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες δολιοφθοράς, βανδαλισμού και παρανομίας, αλλά και είναι αυτονόητο πως απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Στην προτροπή του μάλιστα προς τους ηθικούς αυτουργούς, εμείς θα του πούμε τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε, τον άμεσα υπεύθυνο θα τον βρείτε, εάν κοιταχθείτε ο ίδιος στον καθρέφτη!

Γιατί εσείς, με πλήρη ασέβεια στις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες επικαλείστε, αποφασίσατε μόνος σας για το «μπαλόνι», αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, αντίρρηση ή και δημιουργική αντιπρόταση.

Άραγε, αναλογιστήκατε, έστω και μια στιγμή, αν η επιλογή σας αυτή ήταν προς το συμφέρον του συγκεκριμένου σχολείου;

Σκεφτήκατε καθόλου την ανάγκη των μαθητών να προαυλίζονται σε μεγαλύτερους, πιο άνετους και ασφαλείς χώρους;

Αναρωτηθήκατε μήπως για τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην πέριξ του σχολείου περιοχή;

Που ήταν αλήθεια ο δημοκρατικός και διαλεκτικός σας τρόπος προς όσους και όσες έτυχε να έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σας;

Ποιες ήταν τελικά οι ενέργειες σας για την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση του «μπαλονιού» από τον συγκεκριμένο χώρο και για ποιους λόγους κωλυσιεργήσατε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Σκοπεύετε, έστω και τώρα, να αναλάβετε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ευθύνη για την άστοχη και χωρίς αντίκρισμα επιλογή σας, που οδήγησε σε απροκάλυπτη κατασπατάληση πολύτιμων πόρων του ταμείου του δήμου για το ΤΙΠΟΤΑ;

Φροντίσατε μήπως να υποδείξετε στην πολυδιαφημιζόμενη από εσάς ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι, που τόσο αδρά κοστίζει στον Δήμο, τη μέριμνα φύλαξης του χώρου που φιλοξενεί το «μπαλόνι»;

Αν όχι, γιατί δεν το πράξατε, αφού εκτός όλων των άλλων παρανομιών ακόμα και η προτομή του ήρωα αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή αποκεφαλίστηκε από βανδάλους;

Δυστυχώς, στον βωμό της ψηφοθηρίας και, ενδεχομένως, της εξυπηρέτησης συμφερόντων, όλα τα παραπάνω φαίνεται μάλλον πως στερούνται σημασίας για εσάς.

Αυτό που είναι βέβαιο, κ. Δήμαρχε, είναι πως έχετε λανθασμένη αντίληψη για το τι είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Έχετε «μείνει μετεξεταστέος» στη συνείδηση των υγιώς σκεπτόμενων δημοτών, αφού η αυτάρεσκη λογική σας, της «αρχής του ενός ανδρός», σας οδηγεί στο να μην υπολογίζετε τίποτε και κανέναν, στοχοποιώντας τους πολιτικούς σας αντιπάλους με απύθμενο θράσος και αντιδημοκρατικές λογικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Προκύπτει, λοιπόν, πως εκτός από ανεπαρκής και ανεύθυνος διαχειριστής, είστε και ανίκανος να διοικήσετε δημοκρατικά τον δήμο μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για να προβείτε στην αναγκαία αυτοκριτική σας και για να παραδεχτείτε, επιτέλους, τις ευθύνες σας.

Σας διαβεβαιώνουμε πως, σε ό, τι μας αφορά, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην κυριαρχήσει η τοξικότητα που συνειδητά έχετε εισαγάγει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του δήμου μας”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ