Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Μπαλόνι” Μεταμόρφωσης: Ολημερίς το …φουσκώνανε το βράδυ γκρεμιζόταν

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια βαριά …κατάρα φαίνεται πως κυνηγάει την τοποθέτηση του αεροφερόμενου στεγάστρου (μπαλονιού) στην πόλη της Μεταμόρφωσης προκειμένου να αποκτήσει γρήγορα και οικονομικά έναν σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο που τόσο χρειάζεται.

Βέβαια, επειδή η μεταφυσική στην πολιτική δεν έχει κάποια θέση, η απάντηση προφανώς βρίσκεται στις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο και βάζουν σε δεύτερη θέση το καλό της πόλης και των δημοτών, πίσω από τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Όσοι διαβάσετε με προσοχή το τι έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Όταν έφτασε η στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί για μία ακόμα φορά το θέμα της τοποθέτησης του μπαλονιού ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, αφού σχολίασε πως “έχει δαιμονοποιηθεί” το μπαλόνι ενημέρωσε το Σώμα και το ακροατήριο ότι μετά από έρευνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου προτάθηκαν τέσσερις τοποθεσίες για να εγκατασταθεί εκεί το κλειστό γυμναστήριο. Αυτές ήταν: α) στα γηπεδάκια της οδού Διός, β) στις εργατικές πολυκατοικίες κοντά στο διαδημοτικό γήπεδο, γ) στο 2ο Λύκειο και δ) στα γηπεδάκια μπάσκετ στην οδό Αμαράντου. Ο δήμαρχος τόνισε πως αφού εξέτασαν όλες τις περιπτώσεις έκριναν ως καλύτερη αυτή της οδού Αμαράντου, καθώς υπάρχουν ήδη ανοικτά γήπεδα εκεί και όταν θα γίνει το κλειστό, θα σταματήσουν να ενοχλούνται οι περίοικοι από το θόρυβο αλλά και γενικότερα η περιοχή έχει ανάγκη ενός κλειστού αθλητικού χώρου. Επίσης και ο αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται εκεί τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της τοποθέτησης του μπαλονιού. Τη θέση αυτή της διοίκησης δεν συμμερίστηκαν οι κάτοικοι μίας τριόροφης πολυκατοικίας και δύο μονοκατοικιών που υπάρχουν εκεί, καθώς θα τους έκλεινε τη θέα. Η πλειοψηφία έκανε δεκτή την διαμαρτυρία τους, οπότε “κάηκε” και αυτή η επιλογή. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης η επιλογή του νέου Λυκείου και όλα έδειχναν πως αυτή θα ήταν η τελική επιλογή αφού η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης. Όμως παρενέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Μπάλτας, και η αντιπολίτευση πάλι άλλαξε θέση. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

 

Γ. Χρονόπουλος: “Φέρτε μας νέα πρόταση”

Στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος, πρώτα τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χρονόπουλος, ο οποίος συμφώνησε με τον δήμαρχο για την “δαιμονοποίηση” του μπαλονιού και την εξήγησε περιγράφοντας τα όσα είχαν προηγηθεί με την αρχική επιλογή του 4ου Γυμνασίου. Ο κ. Χρονόπουλος τάχθηκε κατά της πρότασης για την Αμαράντου επειδή όπως είπε θα ενοχλούνται οι περίοικοι και θα εξυπηρετηθεί μόνο ο σύλλογος. Αν και στην πρωτολογία του πρότεινε να τοποθετηθεί το μπαλόνι στο 2ο Λύκειο, στην δευτερολογία του ζήτησε από την δημοτική αρχή να φέρει νέα πρόταση τοποθέτησης του μπαλονιού. Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης αρκέστηκε να απαντήσει: “Γιατί δεν λέτε απλά ότι βγάζετε την ουρά σας απ΄ έξω;”

 

Συμμαχία Πολιτών: “Όλα ξεκινούν από την έλλειψη αθλητικών χώρων”

Ακολούθησε η παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Καραβάκο, ο οποίος στάθηκε στην έλλειψη αθλητικών υποδομών στην Μεταμόρφωση και αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν τα σωματεία για να πάρουν κάποιες ώρες στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. Η θέση της παράταξης ήταν να εξεταστεί το 2ο Λύκειο, καθώς “μοιάζει η πιο ανώδυνη λύση”.

Στη δευτερολογία του ο αρχηγός της παράταξης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διαβούλευσης, ενώ δήλωσε ότι “δεν γίνονται σωστά οι διαδικασίες για αυτό και δεν μαθαίνουμε πράγματα”. Τελικά, η παράταξη ζήτησε να διαβουλευτεί ο δήμος με το σύλλογο της Μποφίλιας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί το μπαλόνι στο 2ο Λύκειο.

 

Συνεχώς οργισμένος ο κ. Νάνος

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, στους γνωστούς του υψηλούς τόνους, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος, ο οποίος κατήγγειλε την δημοτική αρχή για ασυνέπεια γενικότερα στην πολιτική της και για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν έχετε σχεδιασμό, δουλεύετε μέρα με την ημέρα. Αλλοπρόσαλλη η προσέγγισή σας προς τα δημοτικά πράγματα” και όπως σχεδόν σε κάθε συμβούλιο έτσι και σε αυτό ο κ. Νάνος “κόλλησε” και το θέμα της Γενικής Γραμματέως του δήμου, για την οποία όπως είπε “δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Πανελλαδική πρωτιά. Η Γενική Γραμματέας ενός δήμου που έχει όλο το διοικητικό κομμάτι, δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Ως τι, την χρησιμοποιείτε; Ως νομική σύμβουλο;”

 

ΛΑΣΥ: “Να εξεταστεί και η περιοχή του Λόγγου”

Διατηρώντας τη συνέπεια που έχει αποδείξει πως έχει όλα αυτά τα χρόνια η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο επικεφαλής της, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, ανέφερε στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων: “Μας εγκαλείτε γιατί δεν κάνουμε πρόταση. Σε ποιους; Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ έχουν στόχο μία άλλη οργάνωση της κοινωνίας. Δεν θα υποκύψουμε στην διαχείριση της μιζέριας. Η κοινωνία μας αν είχε στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του αυτά τα προβλήματα θα ήταν ήδη λυμένα. Οπότε σας επιστρέφουμε την κατηγορία.” Στα της τοποθέτησης του μπαλονιού ο κ. Μακρίδης είδε με καλό μάτι το 2ο Λύκειο, ενώ πρότεινε να εξεταστεί και η περιοχή του Λόγγου.

 

Δ. Πεπαρίδης: “Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο”

“Σήμερα ζήσαμε για άλλη μία φορά μία δημόσια διαβούλευση”, είπε κατά την παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Μεταμόρφωση, κ. Δημήτρης Πεπαρίδης” και συμπλήρωσε: “Δεν είναι κακή η διαβούλευση αλλά είναι άσχημη όταν γίνεται στο συμβούλιο και όχι εκεί που πρέπει, με τους πολίτες και τους συλλόγους”. Ο κ. Πεπαρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο πλευρές, η μία των περίοικων που δεν θέλει το μπαλόνι και η άλλη των γονιών που θέλουν τα παιδιά τους να γυμνάζονται σε κλειστό χώρο. Πάντως ο κ. Πεπαρίδης δεν πήρε θέση με ποια πλευρά είναι καθώς όπως είπε “και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο”. Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Μεταμόρφωση” υποστήριξε πως η καλύτερη επιλογή είναι το νέο Λύκειο και θα υπερψηφίσει αυτήν την πρόταση. Όταν έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας ο κ. Πεπαρίδης είχε αποχωρήσει.

 

Γ. Μπάλτας: Έφερε προ των ευθυνών της αντιπολίτευση

Κι ενώ λοιπόν όλη η αντιπολίτευση δήλωνε πως συμφωνεί με την τοποθέτηση του μπαλονιού στο νέο Λύκειο ήρθε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννης Μπάλτας για να θέσει όλα τα δεδομένα υπόψιν του Σώματος με αποτέλεσμα να ανακαλέσουν για το 2ο Λύκειο και να ζητήσουν ξανά διαβούλευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάλτας αφού θύμισε πως στην αρχή όλοι ήταν υπέρ της τοποθέτησης του μπαλονιού αλλά μετά τις διαμαρτυρίες “δέκα πολιτών” άλλαξαν άποψη, ανέφερε για το 2ο Λύκειο: “Στο 2ο Λύκειο, υπάρχουν πάνω από 25 σπίτια στις οδούς Βενιζέλου και Δελφών. Ο δρόμος είναι πολύ στενός. Μας διαμαρτύρονται ήδη οι κάτοικοι επειδή σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής της περιοχής πάνε νταλίκες και φορτηγά. Θέλετε λοιπόν να γίνει εκεί το γυμναστήριο και αν σε λίγες ημέρες φέρουν υπογραφές οι κάτοικοι πως δεν το θέλουν, θα το φέρετε ξανά πίσω; Πάντα υπάρχουν και τα υπέρ και τα κατά. Εμείς κοιτάμε που είναι τα περισσότερα υπέρ. Εσείς δεν θέλετε τον εκσυγχρονισμό της πόλης”.

 

Το μπαλόνι στην αποθήκη

Η παρέμβαση του κ. Μπάλτα “ανάγκασε” σύσσωμη την αντιπολίτευση να ανακρούσει πρύμναν και να μην παρθεί απόφαση για να τοποθετηθεί ούτε στο νέο Λύκειο το “μπαλόνι – γυμναστήριο” που οι ίδιες οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωναν μέχρι πριν από λίγα λεπτά πως ήταν η πιο σωστή επιλογή. Τελικά, το μπαλόνι παραμένει στην αποθήκη του δήμου μεταμόρφωσης και όπως όλα δείχνουν αν δεν προτάξουν το καλό της πόλης και των δημοτών αντί για των παρατάξεών τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μεταμόρφωσης, τότε αυτό θα παραμένει εκεί για να αποδεικνύει ότι το κοινό καλό είναι ουτοπικό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ