Ενωμένο Μαρούσι: Νέα “επίθεση” στη δημοτική αρχή για το ακίνητο της οδού Πλαστήρα

0

Με εντολή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης διαβιβάστηκε προς το δήμο Αμαρουσίου η αναφορά της παράταξης “Ενωμενο Μαρούσι”  που αφορά στη διαχείριση του ακίνητου ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου στην οδό Πλαστήρα 43 Α.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξεις, από τις αρχές Ιουνίου είχε αναδείξει την “παράτυπη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου σε υπάλληλο του δήμου επί τριετίας”. Και συνεχίζει: “Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως και του γεγονότος πως ο δήμος Αμαρουσίου κατέβαλε επί πολλούς μήνες τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου, η δημοτική αρχή απέστειλε προς τον υπάλληλο εξώδικο με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από το ακίνητο, επιβεβαιώνοντας την παράτυπη παραχώρηση του ακινήτου.

Χρειάστηκαν ακόμα τρεις μήνες και μία ακόμα ανακοίνωση της παράταξής μας ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπάλληλος του δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί το δήμο Αμαρουσίου «να εξηγήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα» στις αιτιάσεις της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» μέχρι τις 29.10.2020.
* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει για ποιο λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου κ. Σταθούλης στις 07.02.2020 και ενώ ήξερε πως ο υπάλληλος κατοικούσε στο ακίνητο βεβαίωνε εγγράφως «ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43 α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του».

* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει με ποια απόφαση και τίνος οργάνου ο δήμος πλήρωνε τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου επί πολλούς μήνες
* Καλεί το δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει πως γίνεται να παραχωρείτε δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε ιδιώτη χωρίς τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων και των υπηρεσιών του.
Αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον τις έγγραφες απαντήσεις του δήμου, όπως και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους αυτής της αδιαφανούς προνομιακής μεταχείρισης ιδιώτη που αυταπόδεικτα προκάλεσε απώλεια εσόδων για το δήμο μας.”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.