Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σαρωνίδα: Οι κάτοικοι ζητούν λύση στο ζήτημα των περιουσιών τους

Δημοσιεύθηκε

στις


Με συσπείρωση κατοίκων της Σαρωνίδας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία η ενημερωτική συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Σαρωνίδας, για το  ζήτημα της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών καθόλα νόμιμων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αφού ενημέρωσε για όλες τις έως τώρα πρωτοβουλίες (υπομνήματα και επιστολές προς στους αρμόδιους υπουργούς, επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων), τόνισε: “Η αδικία αυτή έπρεπε, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, να έχει ήδη επιλυθεί με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, προκειμένου να τελειώσει επιτέλους η εύλογη αγωνία των δημοτών μας. Η ανακόλουθη στάση της κυβέρνησης εντείνει την ταλαιπωρία και παράλληλα επιβαρύνει οικονομικά πολλά νοικοκυριά.

Από τη μεριά μας συμμεριζόμαστε πλήρως τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει και αγωνιζόμαστε ώστε να λήξει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις αυτός ο παραλογισμός. Αφού η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βλάχος απορρίφθηκε με κυβερνητική ευθύνη, καλώ την κυβέρνηση με σοβαρότητα και ταχύτητα να λύσει οριστικά το πρόβλημα κάνοντας δεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία και όχι την πρόταση για περαιτέρω αναστολή των εκδικάσεων, η οποία κρατάει ομήρους τους κατοίκους της Σαρωνίδας”.

Τον λόγο πήραν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με αγανάκτηση κατήγγειλαν την κυβερνητική ολιγωρία, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούν οριστική επίλυση του προβλήματος και όχι ημίμετρα που τους κρατούν σε διαρκή αγωνία.

Επίσης παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος και Νάσος Αθανασίου, η βουλευτής του Μερα25 Μαρία Απατζίδη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Σωφρόνης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Τσιγαρίδας και Τάνια Γαλανοπούλου, οι οποίοι παρόλες τις διαφοροποιήσεις τους συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ