Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Η αντιπολίτευση σχολιάζει το ζήτημα του ΣΜΑ στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Για “φιάσκο” κάνουν λόγο δύο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, αναφερόμενες στο ζήτημα της ανάκλησης του Δήμου να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση, μετά από παρέμβαση του έτερου Δήμου.

Αρχικά, το “Ενωμένο Μαρούσι” σε ανακοίνωσή του επισημαίνει σχετικά:
“Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων της πόλης είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στον κ. Αμπατζόγλου και τους συνεργάτες του.

Η χωροθέτηση των πράσινων σημείων και των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων προϋποθέτει σχέδιο, διαφάνεια, διαβούλευση με τους φορείς & τους δημότες και αποφασιστικότητα.

Με τον τρόπο που λειτουργούν και κινούνται ο κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του κατάφεραν ένα ακόμα φιάσκο αναστατώνοντας όχι μόνο την πόλη μας αλλά και τον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Χωρίς να έχουν ενημερώσει ή συνεργαστεί προηγουμένως με τη διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης προσπάθησαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου στον χώρο της παλιάς “ΕΣΚΙΜΟ” με αποτέλεσμα θυελλώδεις αντιδράσεις μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για το θέμα που οδήγησαν σε ματαίωση του σχεδίου Αμπατζόγλου.

Επιπρόσθετα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Σταθούλης σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης που συνεδρίασε εκτάκτως, τυγχάνει ως δικηγόρος που είναι στο επάγγελμα, να είναι και εκκαθαριστής της εταιρείας Eskimo.

Αναμένουμε να το διαψεύσει αν και ούτως ή άλλως η πρακτική που ακολούθησε τόσο ο ίδιος (ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή ότι είχε συνεννοηθεί με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδα) όσο και ο κ. Αμπατζόγλου αποδοκιμάστηκε τελικά και σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι παράδειγμα στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς που συντονίζει ο κ. Σταθούλης!

Και μπορεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ Θεόδωρος Αμπατζόγλου να είναι άπειρος και μεταβατικός αλλά ο κ. Σταθούλης που είναι 15 συνεχόμενα χρόνια αντιδήμαρχος Αμαρουσίου μάλλον τον παρέσυρε σε (έναν ακόμη) τραγικό χειρισμό στην υπόθεση.

Η προσπάθεια του Δήμου μας για δημιουργία ΣΜΑ, κατέληξε σύμφωνα με όσα είπε δημόσια ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στρατος Σαραουδας στο να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Αμπατζογλου και να ακυρώσει τις ενέργειες για την εγκατάσταση του ΣΜΑ.

Η πόλη μας χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, υψηλές επιδόσεις στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, σχέδιο για την κυκλική οικονομία, ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι έχει καταθέσει προτάσεις και σχέδιο για την διαχείριση των αποβλήτων.

Δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου από τον κ. Αμπατζόγλου, ο Δήμος μας εξακολουθεί να λειτουργεί με τη λογική της πίσω αυλής (backyard) διατηρώντας έναν απαράδεκτο χώρο 13 στρεμμάτων συσσώρευσης απορριμμάτων στο ανατολικό Μαρούσι δίπλα στην οδό Μεσογείων κοντά σε σχολεία και σπίτια.

Έχει μετατρέψει το ΟΑΚΑ απέναντι από την εγκατάσταση του τένις και δίπλα στο skatepark σε χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων μεταξύ οχημάτων και κάνει διαρκώς βήματα πίσω με χαρακτηριστικούς τους άθλιους χειρισμούς που οδήγησαν στο φιάσκο της υπόθεσης του ΣΜΑ Μεταμόρφωσης.

Η παράταξή μας θα φέρει ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προσπαθώντας γόνιμα να συμβάλει στο ζήτημα καθώς η αυτοδιοικητική ανεπάρκεια του κ. Αμπατζόγλου και των συνεργατών του κρατάνε την πόλη σε ομηρία και στασιμότητα και συχνά πυκνά εκθέτουν το Μαρούσι σε όλη την Ελλάδα με διάφορες αφορμές.”

 

Η παρέμβαση από το “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”

“Απροετοίμαστο, αναξιόπιστο και χωρίς διαφάνεια” χαρακτήρισε το Δήμαρχο η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” αναφέροντας από την πλευρά της τα εξής:

“Τις μέρες των εορτών οι πολίτες του Αμαρουσίου γίναμε μάρτυρες μίας απίστευτης φαρσοκωμωδίας που παίχτηκε μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεταμόρφωσης, με αρνητικό πρωταγωνιστή, δυστυχώς…. τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου.

Στις 7-12-2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε για τις ανάγκες της πόλης μας και μόνο, να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων … στη Μεταμόρφωση!

Μάλιστα, η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών ενέκρινε την 3η σε σειρά προσφορά της υπό εκκαθάριση εταιρίας ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ, ώστε να δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου 11.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για τη χρήση του κτιρίου της στη Μεταμόρφωση!

Τα ..ωραία, όμως, συνεχίζονται. Ο δήμος Αμαρουσίου, πήρε την απόφαση να εκτελέσει σε άλλο Δήμο λειτουργίες που αφορούν μόνο το Μαρούσι,  χωρίς να συνεννοηθεί με τον δήμαρχο της Μεταμόρφωσης… Τι να νόμιζε άραγε; Ότι ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δεν θα το μάθαινε; Τι πιστεύει αλήθεια ο κ. Αμπατζόγλου; ότι εκείνος είναι έξυπνος ενώ οι άλλοι όχι, ή μήπως νομίζει ότι έχει δικαίωμα να είναι … έξυπνος εις βάρος των άλλων;

Όμως, η … εξυπνάδα του κ. Αμπατζόγλου δεν σταματά εδώ. Όταν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Σαραούδας αντελήφθη την πρόθεση και τις ενέργειες που ο δήμαρχος Αμαρουσίου έπραξε ερήμην του, φυσικά διαμαρτυρήθηκε και τότε… ο κ. Αμπατζόγλου αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, αλλά για … «την επεξεργασία (ανακύκλωση) προϊόντων κλαδεμάτων και εν γένει ξυλείας» λέγοντας μάλιστα ότι «Ουδεμία χρήση θα πραγματοποιηθεί που θα αφορά σε απορρίμματα με την έννοια των σκουπιδιών».

 Λέγοντας αυτά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου έχασε κάθε έννοια αξιοπιστίας αφού η απόφαση 577/7-12-2021 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου λέει ρητά: «… μίσθωση οικοπέδου-ακινήτου για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Αμαρουσίου προς κάλυψη των αναγκών του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων», χωρίς καμία αναφορά ή εξειδίκευση σε κλαδέματα και ξυλεία, τα οποία υπάρχουν μόνο στις μεταγενέστερες (δια του τύπου) εξηγήσεις του κ. Αμπατζόγλου. Η αντίφαση του περιεχομένου της απόφασης σε σχέση με την απάντηση του κ. Αμπατζόγλου στον ομόλογό του της Μεταμόρφωσης, θα μπορούσε ίσως να ερμηνευθεί ως ψέμα ή έστω ως κακή δικαιολογία εκ μέρους του Μαρουσιώτη δημάρχου, αλλά ανεξαρτήτως από την άποψη του καθενός, δυστυχώς για την πόλη μας… έχει και χειρότερα!

Ασφαλώς ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης στηλίτευσε ότι άλλα λένε τα λόγια του κ. Αμπατζόγλου κι άλλα οι επίσημες αποφάσεις του δήμου, και τελικά ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου, αντί άλλης διευκρίνισης που θα εξηγούσε ίσως τα … ανεξήγητα, σύρθηκε να ανακαλέσει την απόφαση για μίσθωση ακινήτου στη Μεταμόρφωση. Η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη ήταν ότι η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης της Νέας Ιωνίας, σε σχετικό ερώτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης, απάντησε ότι στην περιοχή που βρίσκεται το κτίριο που θα νοίκιαζε ο Δήμος Αμαρουσίου δεν επιτρέπεται Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ότι δεν έχει κοινοποιηθεί κυρωμένη πράξη εφαρμογής.

Δηλαδή δυστυχώς… και αδιάβαστος ο κ. Αμπατζόγλου!

Η ΤΟΥΡΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ … ΚΕΡΑΣΑΚΙ!

Από τα ανωτέρω γεγονότα, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα:

1)      Γιατί άραγε ο κ. Αμπατζόγλου έσπευσε να δώσει το πράσινο φως σε μίσθωση ύψους 11.000 ευρώ μηνιαίως σε κτίριο εκτός δήμου Αμαρουσίου, χωρίς συνεννόηση ή έστω ενημέρωση του δημάρχου Μεταμόρφωσης;

2)      Γιατί έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή αυτή επικαλούμενος προθέσεις που σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν από την επίσημη απόφαση;

3)      Γιατί δεν έλεγξε πρώτα τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή, πριν προβεί στην απόφαση;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να τις δώσει μόνο ο κ. Αμπατζόγλου. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης που συζητήθηκε το θέμα, ακούστηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σταθούλης, είναι εκκαθαριστής της εταιρίας «ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ» που έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο. Στο ότι η πληροφορία αυτή είναι αληθής, συνηγορεί και το γεγονός του ότι ο κ. Σταθούλης, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, απείχε από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, ενώ είχε παρευρεθεί στη συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που η πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης είναι αληθής, σημαίνει ότι με ενέργειες (που έγιναν αποφάσεις και έγγραφα) του δημάρχου Αμπατζόγλου και του αντιδημάρχου Σταθούλη το ταμείο του Δήμου Αμαρουσίου θα κατέβαλε 11.000 ευρώ κάθε μήνα, σε εταιρεία της οποίας τα συμφέροντα διαχειρίζεται ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Σταθούλης !!!!

Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο το οποίο συντελέστηκε από την δημοτική αρχή Αμπατζόγλου – Σταθούλη, …αλλά που δεν λειτούργησε γιατί χάλασε το σχέδιο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Ο κ. Αμπατζόγλου, δε νομιμοποιείται να  διασύρει το Δήμο Αμαρουσίου με ανεύθυνες ενέργειες, ούτε να  κάνει δημοτικές επιλογές που θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήματα περί διαπλοκής. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ο δήμαρχός του δεν έχει το δικαίωμα να τον εξευτελίζει και να τον ρεζιλεύει.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ