Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Το 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Δημοσιεύθηκε

στις

 Το 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) από τις 27 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου και το Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη) από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη.

Το Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» συμμετέχει με το έργο του Ν. Μακιαβέλη «Ο Μανδραγόρας» και τις «Γραμμές κουβάρια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη οι θεατρικές ομάδες των Δήμων Μοσχάτου- Ταύρου, Διονύσου, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής και Περιστερίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή του φεστιβάλ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα των δήμων εδώ και 14 χρόνια αγκαλιάζουν τον θεσμό του Διαδημοτικού Φεστιβάλ. Συγκινητική ήταν η προσπάθεια όλων των εθελοντών δημοτών που παρ’όλες τις δυσκολίες, εξακολούθησαν να συνευρίσκονται, έστω και διαδικτυακά για να δουλέψουν για τις παραστάσεις που θα σας παρουσιάσουμε φέτος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το θέατρο. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, αυτές οι συναντήσεις μας κράτησαν συντροφιά και μας έδωσαν δύναμη όσο καιρό περιμέναμε την επιστροφή στην κανονικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση η EFFE Label 2017-2018 που έλαβε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA) αποδεικνύει ότι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών, χρησιμοποιώντας την τέχνη του θεάτρου, παρεμβαίνει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνοντας την ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν θέατρο στην πόλη τους.

Η έναρξη των παραστάσεων είναι στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο του θεάτρου καθώς και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ