Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου: “Η Παναγιά μαζί μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Μαριάνθης Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου

Εφέτος γιόρτασε όλη η Ελλάδα το Δεκαπενταύγουστο, με ευλάβεια όπως κάθε χρόνο, αλλά και με θλίψη πίσω από το χαμόγελο, για όσα συνέβησαν και δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αδιάφορο: Πυρκαγιές που δεν έλεγαν να σβήσουν, που έκαιγαν με μανία για μέρες τα δάση της χώρας, αλλά και σπίτια, περιουσίες συνανθρώπων μας που τα είδαν να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από τη πανδημία που δεν λέει να κοπάσει, αλλά με μανία και μέσω μεταλλάξεων χτυπάει για δεύτερο καλοκαίρι τον πληθυσμό και της χώρα μας. Έτσι η προσευχή στην Παναγία έγινε με μεγαλύτερη πίστη, με την ελπίδα ότι θα βάλει το χέρι της και θα μας βοηθήσει και τώρα, όπως παλιότερα και θα κάνει το θαύμα της, όπως τότε με τον τορπιλισμό της «Έλλης».

Μετά το Δεκαπενταύγουστο συνήθως πραγματοποιούνται οι σχεδιασμοί για τον χειμώνα που έρχεται. Στις κουβέντες του καλοκαιριού αυτό που προκύπτει είναι μια διάχυτη ανησυχία και ανασφάλεια για το πώς θα κυλήσει ο φετινός χειμώνας, μια και η παράμετρος της πανδημίας εξακολουθεί να είναι ευμετάβλητη και να μην έχει τιθασευτεί. Και δυστυχώς όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας με υποκινητές τα διάφορα αντιεμβολιαστικά κινήματα, τόσο το θέμα της πανδημίας δεν θα σταθεροποιείται και θα δυσκολευόμαστε να επανακτήσουμε την κανονικότητά μας. Ανησυχία για το μέγεθος των κρουσμάτων που θα έχουμε από τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές συναθροίσεις, ανησυχία για ενδεχόμενο lockdown, αλλά και προβληματισμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν και τι θα συνεπάγεται αυτό για την οικονομία και την ανεργία της χώρας.

Το θέμα βέβαια των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών απασχολούν ιδιαίτερα την κοινωνία και την κυβέρνηση, αφού υπάρχει κενό με το τι θα συμβεί στο μεσοδιάστημα, από το φθινόπωρο μέχρι και τη λειτουργία του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων, για τα ακίνητα ευάλωτων νοικοκυριών που θα βρεθούν σε διαδικασία πλειστηριασμού. Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, εργάζεται για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων. Με βάση το πτωχευτικό δίκαιο, που τέθηκε σε λειτουργία από την 1η Ιουνίου, ο Φορέας, που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά στον οποίο θα έχει συμμετοχή και το Δημόσιο, θα παρεμβαίνει αγοράζοντας τα ακίνητα εκείνων των οφειλετών που έχουν στεγαστικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία και δεν μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειό τους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού προετοιμάζονται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της 25μηνης θητείας του κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρές κρίσεις με αποτέλεσμα το κυβερνητικό επιτελείο να τεστάρει καθημερινά τις αντοχές και τα αντανακλαστικά του για να πετύχει την καλύτερη διαχείριση. Λογικό είναι λοιπόν η κυβέρνηση να θέλει να μπει δυναμικά στη νέα χρονιά.

Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου
Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Κ.–Ζάππειο Μέγαρο
Οικονομολόγος, ΜΒΑ
Πολιτευτής ΝΔ, Βόρειο Τομέα Β1 Αθηνών

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ