Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Μήνυμα από τους Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου υποψηφίων του ΕΕΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάδελφε λογιστή-φοροτέχνη,

Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους τους επαγγελματίες και για τους λογιστές-φοροτέχνες ακόμα δυσκολότερα. Οι συνεχείς αλλαγές στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, η συνεχόμενη και χωρίς προηγούμενο μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες στους συναδέλφους, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που σιγά-σιγά εξουθενώνει τον λογιστή.
Τον λογιστή που δεν γνωρίζει ωράριο εργασίας. Τον λογιστή τον άσχημα αμειβόμενο (όταν αμείβεται). Τον λογιστή υπεύθυνο και συνυπεύθυνο για ό,τι στραβό υπάρχει στην Ελληνική επιχείρηση και βαλλόμενο και από τις δύο πλευρές. Τον λογιστή που φταίει για όλα και που μάλιστα βάσει του άρθρου 60 του Ν. 4174/2013 θεωρείται συνεργός για τη διάπραξη παράβασης του Κώδικα και υπόκειται στα ίδια πρόστιμα.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και αποτελεί γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας. Είναι το μεγαλύτερο της χώρας από πλευράς μελών. Οι αρμοδιότητές του είναι η παροχή προς την Πολιτεία γνωμοδοτικών εισηγήσεων, για θέματα οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, με σκοπό την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου και της παροχής υπηρεσίας. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται και οι λογιστές – φοροτέχνες, καθώς και τα λογιστικά γραφεία.
Σαν φορολογικοί σύμβουλοι του Ε.Ε.Α., με τον Ηλία Χατζηγεωργίου έχουμε δώσει μάχες όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο προτείνοντας αλλαγές και απλοποιήσεις στη φορολογική νομοθεσία, αλλά και θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό του επαγγέλματός μας.
Έναν λογιστή που θα εργάζεται με αξιοπρέπεια, τον επιστήμονα που θα τον σέβονται τόσο οι επιχειρήσεις που συνεργάζεται, όσο και οι υπηρεσίες. Τον επαγγελματία που δεν θα είναι ο τελικός αποδέκτης της γραφειοκρατίας των δημοσίων υπηρεσιών της πολύπλοκης φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, των αντιφατικών Εγκυκλίων, των χιλιάδων φορολογικών τροποποιήσεων.
Θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα ότι η εντατικοποίηση της εργασίας μας ή η συνεχόμενη μεταφορά εργασιών των υπηρεσιών στα λογιστικά γραφεία, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι η φυσική εξόντωση του λογιστή.


Συνάδελφοι,

Ο κλάδος πρέπει να αντιδράσει.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι ο θεσμός ο οποίος έχει προωθήσει τα προβλήματα του κλάδου του δικού μας, όπως και των υπολοίπων κλάδων.
Στις 2, 3, 4 Δεκεμβρίου διενεργούνται οι εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Με τον Ηλία Χατζηγεωργίου αποφασίσαμε να δώσουμε το παρόν και να θέσουμε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ».
Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να δώσουν κι εκείνοι το παρόν, ώστε να εκλεγούν στη διοίκησή του καταξιωμένοι επαγγελματίες.
Ζητάμε τη στήριξή σας για τη μάχη που έχουμε ξεκινήσει, από καλύτερες θέσεις.

Συνάδελφοι,

Δεν ζητάμε μόνο με την ψήφο σας να ενισχύσετε τον Συνδυασμό, αλλά ζητάμε τον συνεχή ανοιχτό διάλογο.
Ζητάμε τις προτάσεις σας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, θέλουμε τον διάλογο με όλους σας και μετά τις εκλογές.

Πιστεύουμε ότι με τη δική σας βοήθεια θα τα φέρουμε εις πέρας.

Παναγιώτης Παντελής   Ηλίας Χατζηγεωργίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ