Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνάντηση αντιπροσωπείας με τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κίνημα Αλληλεγγύης από την… Αγγλία

Τη στήριξη τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες και την αντίθεση τους στα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας εξέφρασαν τα μέλη αγγλικής αντιπροσωπείας από τον Συνασπισμό Αντίστασης (Coalition of Resistance) στην επίσκεψη τους στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Μαρτίου.

Ο Συνασπισμός Αντίστασης είναι ένα Κίνημα που αναπτύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγγλία και εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με κεντρικό στόχο να σταματήσει τις πολιτικές που εξαθλιώνουν αυστηρής λιτότητας που εξαθλιώνουν τους λαούς. Σε αυτό συμμετέχουν προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, συνδικαλιστές μεταξύ άλλων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία υποστήριξης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.
Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας μέλη του κινήματος βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και συναντιούνται με εκπροσώπους κομμάτων, συνδικάτων και φορέων. Έτσι λοιπόν ένα κλιμάκιο επισκέφθηκε και το Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Κολμανιώτη, Τάκη Κωστάκη, Όλγα Κατημερτζή, Μάκη Τσαούση και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Ιωαννίδη.
Εκεί ο Δήμαρχος αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της διοίκησης τους ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους όσο και ο Δήμος λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης. Μίλησαν δε και για τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής (Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ) αλλά και της αντίστασης στα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση (όπως το ζήτημα του χαρατσιού).
Ο Γραμματέας του Coalition of Resistance, Andrew Burgin, υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης σε  όλη την Ευρώπη. Παράλληλα είπε πως ο αγώνας κατά των πολιτικών του μνημονίου (όπως για το χαράτσι) και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το Κίνημα και στην Αγγλία, όπου ακολουθείται παρόμοια πολιτική. Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.  
    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ