Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανοιχτά σχολεία για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας

ζητάει η Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Ιωνίας

Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας τα συνεχή κρούσματα βανδαλισμών και διαρρήξεων στα σχολεία της πόλης. Είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο για τη διάρρηξη που συνέβη στο ιστορικό 4ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης που έχει γίνει στόχος ανάλογων επιθέσεων και στο παρελθόν. Και αυτό το σχολείο δεν είναι το μόνο.

Πρόσφατα, βάνδαλοι εισέβαλαν στο 6ο Λύκειο Νέας Ιωνίας στην οδό Σαλαμίνος του Περισσού όπου προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Επίσης, πολύ συχνά παρατηρούνται ζημιές στο σχολικό συγκρότημα των 6ου-13ου Δημοτικών στη Σαφράμπολη όπου διάφορα νεαρά άτομα μπαίνουν συχνά στο κτίριο.

Το www.xtypos.gr ρώτησε την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Όλγα Κατημερτζή, αν, και με ποιο τρόπο, μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο που καθιστά τα σχολεία άντρο παραβατικότητας και καταστρέφει τη δημόσια περιουσία  επιβαρύνοντας σημαντικά το δημοτικό προϋπολογισμό. Η Αντιδήμαρχος αρχικά μας απάντησε πως ο Δήμος σήμερα δεν μπορεί να προσλάβει περισσότερους σχολικούς φύλακες. Μια λύση σύμφωνα με την ίδια (σ.σ. όπως είπε και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Σαφράμπολης) είναι να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία μέχρι το βράδυ μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων (αθλητικών, εκπαιδευτικών) και να φροντίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί για την ασφάλεια του χώρου. 

“Ο Δήμος έχει τη διάθεση να βοηθήσει με προσωπικό και μέσα για να είναι ανοιχτά τα σχολεία τα απογεύματα” όπως μας διαβεβαίωσε η κα Κατημερτζη που επιζητεί τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων στο ζήτημα αυτό. Αν λοιπόν τα σχολεία μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα ή και τις πρώτες βραδινές ώρες, η Δημοτική Αρχή θα εξετάσει τη δυνατότητα τοποθέτησης των σχολικών φυλάκων μόνο τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, οπότε και συμβαίνουν οι βανδαλισμοί και οι διαρρήξεις.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ