Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήμος Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση του Σωματείου

Εργαζομένων με το Δήμαρχο

Το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Κυριάκο Χαμαλίδη στο Δημαρχείο. Εκεί συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Αδαμόπουλος αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε ο Αντιδήμαρχος, κ. Τσομπάνογλου αλλά και την ανακοίνωση του Δημάρχου, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να συκοφαντεί εργαζόμενους και αν έχει να καταλογίσει κάτι να το κάνει επωνύμως  και τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.  “Να μην υπάρχουν λόγια του αέρα και να δημιουργούνται εντυπώσεις που πλήττουν το κύρος των εργαζομένων” ήταν το αίτημα του.
Αρκετή συζήτηση έγινε για το θέμα των υπερωριών, το χτύπημα της κάρτας αλλά και για το επεισόδιο στο γκαράζ. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους εκπροσώπους του Σωματείου όπως ζητούν το σεβασμό από τη Δημοτική Αρχή να σέβονται και οι ίδιοι τους θεσμικούς εκπροσώπους της διοίκησης. Τόνισε ακόμα πως η Δημοτική Αρχή θέλει να να εφαρμόσει άλλο μοντέλο λειτουργίας και πρόσθεσε πως από εδώ και πέρα οι υπερωρίες θα αναρτώνται στο χώρο του γκαράζ και όλοι οι εργαζόμενοι θα χτυπάνε κάρτα. Ο κ. Χαμαλίδης είπε πως αυτή είναι ουσιαστικά μια μεταβατική περίοδος για τη διοίκηση που σχεδιάζει να κάνει μια γενικότερη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και να αλλάξει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας μέχρι το Σεπτέμβριο μέσα από διάλογο με εργαζόμενους και δημοτικές παρατάξεις.
Ο κ. Αδαμόπουλος έθεσε και άλλα προβλήματα όπως την καθυστέρηση στην καταβολή οφειλών προς εργαζόμενους αορίστου χρόνου και υπερωριών του 2011. Από την πλευρά της διοίκησης τονίσθηκε πως τα ζητήματα αυτά είναι δρομολογημένα αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στην μη έγκριση χρηματικών ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Αδαμόπουλος ρώτησε και για την επισκευή περιπολικών στο χώρο του δημοτικού γκάραζ το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμαρχος του απάντησε πως υπήρξε αίτημα της Τροχαίας για παροχή βοήθειας λόγω μη ύπαρξης κονδυλίων και η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το ικανοποιήσει. Τα ανταλλακτικά  δόθηκαν από την τροχαία όπως διευκρίνισε ο κ. Γκότσης. Η συνάντηση έκλεισε με τον πρώην Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Γιάννη Στρατηγό να ζητάει να γίνει νέα συνάντηση μετά τις γιορτές του Πάσχα για όλα τα ανοιχτά εργασιακά ζητήματα στο Δήμο, κάτι που βρήκε σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ