Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τι έβγαλε η συνάντηση Κουρουμπλή ΠΟΕ – ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε

στις


Την επαναφορά της προσωπικής διαφοράς για τις κατηγορίες των υπαλλήλων που την απώλεσαν και απελευθέρωση προσλήψεων για συγκεκριμένες ειδικότητες στους δήμους, υποσχέθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι άδικη η κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) για όσους υπαλλήλους είτε μετατάχθηκαν, είτε συμμετείχαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα, ή επαναπροσλήφθηκαν μετά από διαθεσιμότητα και απολύσεις. Δεσμεύτηκε δε για αποκατάσταση της παροχής, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάλιστα ο υπουργός επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης  με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς το θέμα.
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα αφορά περίπου 6.000 υπαλλήλους (δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες κ.ά.), οι οποίοι μετά από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τη συγκεκριμένη παροχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, υπάλληλοι που μετατέθηκαν σε άλλο δήμο να έχουν αυτομάτως μείωση των αποδοχών τους και να λαμβάνουν λιγότερες αποδοχές σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ίδιου δήμου και της ίδιας ειδικότητας.

Άρση περιορισμών (;) στις προσλήψεις
Επίσης, ο Υπουργός επανέλαβε ότι το υπουργείο σχεδιάζει άρση των περιορισμών στις προσλήψεις στους δήμους από το 2016 για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα), καθώς και για εργατοτεχνίτες και χειριστές μηχανημάτων.
Όσον αφορά την αξιολόγηση, θέμα που έθεσαν οι συνδικαλιστές, ζητώντας να υπάρξει ξεχωριστό νομοθετικό πλαίσιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού και έθεσε ως προϋπόθεση να συσταθούν οργανισμοί σε όλους τους Δήμους ώστε να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με την απαιτούμενη αρτιότητα και επάρκεια και με μηδενικό περιθώριο αμφισβήτησης.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ