Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνάντηση Μαυρίδη με τη διοίκηση του ΣΒΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος είχε πρόσφατη συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη κ. Γιωργο Κουράση και με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου και πρώην Δήμαρχο Πεύκης κ. Παύλο Κάμαρα.
Η συνάντηση έγινε με σκοπό την ενημέρωση για θέματα που σχεδιάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.) και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αναφέρθηκε η μετατροπή του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας αλλά και η αλλαγή απο την συμβατική καύση βενζίνης στα δημοτικά οχήματα με  πετρέλαιο κίνησης ή φυσικό αέριο, προτάσεις οι οποίες θα αποφέρουν μεγάλη μείωση του κόστους και επιπλέον θα γίνει ένα βήμα για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Στον Δήμο ήδη, από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη υλοποιούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο πλαίσιο των δύο έργων ΕΣΠΑ (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ) και αυτά αφορούν στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο Ωδείο, στο Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης και σε άλλα δημοτικά κτίρια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί διαδημοτική συνεργασία με άλλους όμορους δήμους με σκοπό την προστασία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, έγιναν συζητήσεις για να πραγματοποιηθούν μελέτες για την δημιουργία ποδηλατόδρομων και να αναζητηθούν οι βέλτιστες δράσεις για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή μέσα στο Δήμο.

Ο κ. Μαυρίδης τέλος συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξης του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ με στρατηγικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ήδη ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από το 2011 έχει συμπράξει με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων και ήταν από τους πρώτους Δήμους που εκπόνησε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την εξοικονόμηση ενέργειας έως το 2020.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ