Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Διαγραφή δημοτικού προστίμου με Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις


Την διαγραφή προστίμου για παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών αφισών αποφάσισε ο Δήμος Αλίμου, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία πολίτη προς την ανεξάρτητη Αρχή, επειδή ο δήμος Αλίμου της επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ, για παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών αφισών. Επιπροσθέτως, κατήγγειλε ότι η επιβολή του προστίμου το 2006, βασίστηκε σε λανθασμένα και ανακριβή στοιχεία και συγκεκριμένα σε υπεύθυνη δήλωση τρίτου προσώπου, το οποίο υποδείκνυε την ίδια ως υπεύθυνη, παρά το γεγονός ότι η ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών αφισοκόλλησης, την οποία διατηρούσε, είχε πραγματοποιήσει διακοπή εργασιών από το 2004.
Ο Συνήγορος επισήμανε προς το Δήμο την έλλειψη επαρκών στοιχείων σε βάρος της, ενώ σημείωσε ότι η Βεβαίωση Διακοπής Εργασιών, την οποία έχει καταθέσει από το 2004, αποτελεί πλήρη απόδειξη και ζήτησε να επανεξεταστεί η υπόθεσή της.
Κατόπιν των επανειλημμένων έγγραφων παρεμβάσεων του Συνηγόρου που ακολούθησαν, ο φάκελος της υπόθεσης περιήλθε στη Γενική Γραμματέα του Δήμου, η οποία επανεξέτασε ενδελεχώς όλα τα υπάρχοντα στοιχεία και διαπίστωσε πράγματι σοβαρές πλημμέλειες στις αυτοψίες των αρμοδίων υπηρεσιών, ελλείψεις στη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας και παράλειψη χορήγησης τεκμηριωμένων απαντήσεων στην ανεξάρτητη Αρχή.
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο τη θετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου και αφού έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις του Συνηγόρου, αποφάσισε τη διαγραφή του προστίμου και τη θεραπεία κάθε παρεπόμενης ενέργειας σε βάρος της πολίτη, που απορρέει από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ