Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συμμαχία Πολιτών: Καταστροφή πεύκων από ασυγχώρητες παραλείψεις του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις


Για καταστροφή πεύκων αποό συνεργείο ΔΕΚΟ στο οικόπεδο Πέρρου κάνει λόγο η παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης “Συμμαχία Πολιτών” που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για παραλείψεις από πλευράς Δήμου και σημειώνει τα εξής
“Άφωνη έχει μείνει ολόκληρη η Πεύκη από την οικολογική καταστροφή που προκαλείται στο οικόπεδο Πέρρου, εκεί όπου ήταν να κατασκευαστεί η κεντρική πλατεία της πόλης αλλά επί δημαρχίας Φωκιανού μπλοκαρίστηκε. Συγκεκριμένα ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ έχοντας γραπτή άδεια από το δήμο, αλλά χωρίς καμιά επίβλεψη, έκανε μεγάλες εκσκαφές, που τραυμάτισαν βάναυσα ακόμα και το ριζικό σύστημα έξη μεγάλων πεύκων, με συνέπεια να κινδυνεύουν και από το πρώτο φύσημα του ανέμου.
«Σπαράζει η καρδιά όσων βλέπουν από κοντά τι ακριβώς έχει γίνει. Αυτά τα δένδρα έχουν μεγαλώσει χάρις στην αγάπη των περιοίκων και τη φροντίδα της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λειτουργεί τόσο ανεύθυνα» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος μαζί με στελέχη της επιτροπής πρασίνου της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μπαλδεράνο επισκέφτηκαν και το πρωί και το απόγευμα το χώρο του …δράματος. Και πρόσθεσε:
«Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών. Αλλά ταυτοχρόνως ελπίζαμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου θα είχε υποβάλει για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Αλλά δεν είδαμε τίποτα πέρα από κάποιες κούφιες δηλώσεις. Μας είπαν ότι ζήτησαν τη διακοπή των εργασιών και ότι έκαναν ανάκληση της άδειας εκσκαφών. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει παταγωδώς. Γιατί μια ώρα αργότερα είδαμε τους φορτωτές του εργολάβου όχι να φεύγουν από το έργο αλλά να συνεχίζουν κανονικότατα. Κάποιοι της δημοτικής αρχής Μαυρίδη νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν την παραπλάνηση των πολιτών».
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν στέκεται όμως εδώ. Καλεί σε κινητοποίηση όλους τους πολίτες μα κυρίως τους ειδικούς ώστε να σώσουμε τα μεγάλα πεύκα από Την καταστροφή μετά τις ασυγχώρητες παραλείψεις του δήμου μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν είχε καμιά ενημέρωση για την άδεια που είχε δώσει ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σκέντος.
«Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο. Έχουμε όλοι υποχρέωση να τρέξουμε και να προλάβουμε το μεγαλύτερο κακό. Δεν μπορεί να σπαταλάμε έτσι αυτή την οικολογική προίκα της πόλης μας» υπογράμμισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ