Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Μικροί και μεγάλοι αψήφησαν τον καιρό στην Αναδάσωση στη Νταού Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, εθελοντών , παιδιών καθώς και αιρετών των Δήμων Μελών, η 2η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2020 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.

Εθελοντές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό , φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 2η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. για το 2020 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος, η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, η Τοπική Σύμβουλος Πικερμίου Κωνσταντίνα Λουλάκη και ο πρώην Τοπικός Σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χουβαρδάς.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Υλοποιούμε σήμερα την δεύτερη Αναδάσωση για το 2020, με τη μέθοδο της φύτευσης βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Είμαστε εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον Σ.Π.Α.Π. και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δέντρα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και παιδιών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες και παιδιά, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύει τη δύναμη μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

Να συγχαρώ τέλος, όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες , την Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας Πικερμίου, τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, καθώς και τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ