Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο Γλυφάδας η απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο δίνεται στο κράτος και στην Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, στην παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων της Automotive Solutions, που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. «Είναι μια αναγκαία καινοτομία που έχει γίνει πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα θα είναι πραγματικότητα και στην Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την παρουσίαση και το test drive ενός εντυπωσιακού mini ηλεκτρικού λεωφορείου 30 επιβατών το οποίο κινείται 100% με ηλεκτρική ενέργεια η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γλυφάδας Άννυ Καυκά, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκο Πανέτα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν, επίσης, ηλεκτρικά οχήματα δύο θέσεων με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ηλεκτρικά σκούτερ με ισχυρούς κινητήρες, ηλεκτρικά φορτηγάκια με μεγάλες πλατφόρμες και ενσωματωμένα πλυστικά μηχανήματα αλλά και ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, όλα κατάλληλα για Δήμους και Κοινότητες.

H απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα για την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ