Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συντάξεις: Το πρόγραμμα πληρωμών για τον Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου στους δικαιούχους – συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

Με βάση το πρόγραμμα πληρωμών κύριων και επικουρικών συντάξεων που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ:

  • Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

Ουρές στα δικηγορικά γραφεία

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στο συνταξιοδοτικό από το 2022, γεγονός που υποχρεώνει χιλιάδες ασφαλισμένους σε δεύτερες σκέψεις για το εάν θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι τα «παράθυρα» που είχαν μείνει ανοικτά με το νόμο Κατρούγκαλου κλείνουν εντός του 2021 και δύσκολα θα έχει κανείς την ευκαιρία να βγει νωρίτερα στη σύνταξη.

Ο γενικός κανόνας από την επόμενη χρονιά, θα είναι είτε σύνταξη στην ηλικία των 67 ετών, είτε των 62, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη εργασίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά για όλους με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι να «συνωστίζονται» σε δικηγορικά γραφεία και να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση.

Παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνουν ότι οι διατάξεις του τρίτου μνημονίου προβλέπουν σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας, για να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Η εκτίμηση μάλιστα που κυριαρχεί είναι ότι έως το τέλος του έτους, θα πολλαπλασιαστούν όσοι θα καταθέσουν τα χαρτιά τους για να βάλουν τέλος στον εργασιακό τους βίο.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του xtypos.gr: ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ποιοι φεύγουν έως το τέλος του έτους – Ουρές στα δικηγορικά γραφεία

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ