Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Πώς θα τα δείτε

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος έλαβε η αγωνία για πάνω από 100.000 υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους μέσα από τη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας εδώ

Πιο αναλυτικά, πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι που ακολούθησαν τη σχετική διαδικασία ενημερώθηκαν για τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες μέσω SMS. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (περί τους 72.000) έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν με SMS τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού.

 

Δείτε επίσης: Βάσεις 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος

 

Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr.

 

Πού αναμένεται άνοδος των βάσεων

Κατακόρυφη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ.

Ειδικότερα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες, Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω ενώ άνοδος αναμένεται και στην Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

 

 
[Πηγή: protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ