Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Αίτημα του συλλόγου “Ήλεκτρον”

Δημοσιεύθηκε

στις

Οικονομική Επιχορήγηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Μεταμόρφωσης

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της Μεταμόρφωσης “Ήλεκτρον” εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτες τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Πολιτικής,  Παιδείας, Πολιτισμού, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετ/σης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

“Κύριοι,
Παρακαλούμε  να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της οικονομικής επιχορήγησης των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας. Παρά την σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, η μη επιχορήγηση από το Δήμο Μεταμόρφωσης, κατά την τελευταία διετία, των πολιτιστικών συλλόγων, αποδυναμώνει την δράση τους για την προαγωγή του πολιτισμού και υποσκάπτει την λειτουργία τους.
Βεβαίως θεωρούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την χρηματοδότηση των συλλόγων, πρέπει να τεθεί η εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου σύμφωνα με τις διατάξεις του Α.Κ. (ύπαρξη καταστατικού που να έχει κατατεθεί στις εκάστοτε αρμόδιες Αρχές, νόμιμη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου, διενέργεια γενικής συνέλευσης μελλών του συλλόγου, που να μην έχει προσβληθεί στα αρμόδια Δικαστήρια με σκοπό την ακύρωσή της κλπ), καθώς και όσα ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις για την χρηματοδότηση των πολιτιστικών συλλόγων (πραγματική ύπαρξη πολιτιστικής δραστηριότητας το προηγούμενο της χρηματοδότησης έτος, πρόγραμμα δράσης για το έτος που δίδεται η χρηματοδότηση κλπ). Ο σύλλογός μας είναι αλληλέγγυος και επιβραβεύει κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό της πόλης μας.
Η αίτησή μας αυτή γίνεται για λόγους αλληλεγγύης προς τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας. Εμείς δεν ζητάμε επιχορήγηση. Ο σύλλογός μας έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που αγαπάνε την Μεταμόρφωση και θέλουν το καλό της πόλης μας. Ήρθαμε για να προσφέρουμε στην πόλη μας, με τις γνώσεις μας, τις εμπειρίες μας και τις δυνατότητές μας, επειδή θέλουμε η Μεταμόρφωση να γίνει καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Και θα παλέψουμε για να το επιτύχουμε.
Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλείται να ενημερώσει το Σώμα για το έγγραφό μας αυτό”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ