Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Καμία θυσία για την πλουτοκρατία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου

για το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία (Ε.Ε) μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τους ντόπιους καπιταλιστές εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα, αποφάσισαν το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, μαζί με νέα μέτρα στήριξηςτων τραπεζών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Η αναγκαία για τους κεφαλαιοκράτες αυτή καταστροφή κεφαλαίων, ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ ΠΤΏΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΊ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΗ ΠΤΏΧΕΥΣΗ, παίρνοντας υπόψη ότι η ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά κρίση. Φέρνει νέα ακόμα ποιο επώδυνα μέτρα για τα ήδη χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Μια νέα παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και νέες επιθέσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, ένα νέο ακόμα ποιο βάρβαρο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και νέες άγριες περικοπές στην υγεία την πρόνοια την παιδεία, νέες χιλιάδες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία θα είναι το αποτέλεσμα των νέων αποφάσεων των ηγετών της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας.
Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, των κεφαλαιοκρατών, και συνολικά των αστικών κομμάτων ότι έτσι σώζεται η πατρίδα ,δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν και καμιά.
Σώζουν όσο μπορούν τα κέρδη τους,προετοιμάζουν το έδαφος για να βγάζουν κέρδη τις επόμενες 10ετίες.Χρησιμοποιούν κάθε μέσο από την ωμή κρατική και παρακρατική βία έως την δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων για να διατηρήσουν την εξουσία τους και την άγρια εκμετάλλευση του λαού.
 Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός έχει σήμερα πολύ περισσότερες δυνατότητες να βγάλει συμπεράσματα.
 Την 21η Ιούλη την περίφημη σωτηρία της Ελλάδας ήρθε το πολυνομοσχέδιο,
μετά το νενικήκαμεν του κ. Παπανδρέου την 27η Οκτώβρη,  θα πέσει πιο βαρύς  ο πέλεκυς.
Ένα ζήτημα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη , για κάθε προοδευτικό, ριζοσπάστη, αριστερό, σκεπτόμενο άνθρωπο του μόχθου.
  Η πάλη για  εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων και τα κόμματά της, η πάλη για ανατροπή αυτής της εξουσίας, η πάλη για λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία. Αντικειμενικά αυτό είναι περισσότερο ώριμο από ποτέ. Και πραγματικά θα είναι φοβερό και τρομερό εάν υποκειμενικά ο λαός δεν επιλέξει τον δρόμο αυτής της πάλης πολύ περισσότερο από χτες και προχτές. Είναι ώριμη αυτή η πάλη.
Ο Λαός δεν πρέπει να εμπλακεί μέσα σε αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, να μπει ανάμεσα σε αντιπαραθέσεις κεντροαριστερά – κεντροδεξιά, προοδευτικές αριστερές δυνάμεις.
Το ζήτημα είναι: Εξουσία των μονοπωλίων με όποια μορφή κι αν πάρει αυτή ή ανατροπή αυτής της εξουσίας. Βεβαίως, αυτός ο δρόμος δεν θα είναι δρόμος εύκολος, έχει εμπόδια, παγίδες, απαιτεί θυσίες, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και σ’ αυτό τον δρόμο θα πρέπει να προσπαθήσουμε να υπάρχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες νίκες του λαού.
Θέλουν θυσίες για τα 100 δις.
Τους απαντάμε:
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μέσω των σωματείων μας, των επιτροπών αγώνα, των κινημάτων γυναικών,  των λαϊκών επιτροπών, στο εργοστάσιο στον κάθε τόπο δουλειάς στην γειτονιά οργανωμένα και συλλογικά αρνούμαστε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους, τα χαράτσια, να δεχτούμε μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις .
Ποιο  αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ ετοιμαζόμαστε για ακόμα ποιο οξυμμένη (απεργιακή και άλλη )αντιπαράθεση το αμέσως επόμενο διάστημα.
 Μια και μόνη επιλογή έχει ο Λαός, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση κατά της εξουσίας των μονοπωλίων.

Οι  Κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ