Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Προτάσεις για το αύριο της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρουσία αρκετών πολιτών πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία” σε γνωστή καφετέρια στην πλατεία Πάρσης το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου.
Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσοπανίδης στην ομιλία του ανέλυσε τη φυσιογνωμία της παράταξης “ως της μόνης πραγματικά ανεξάρτητης παράταξης που αποτελείται από ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους, με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και τη βελτίωση της διαβίωσής τους σε αυτήν”. 
Ακολούθως έδωσε το στίγμα της παράταξης για το αύριο της Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του οράματος της ΕΛΠΙΔΑΣ για την πόλη. Αυτοί οι άξονες έχουν να κάνουν αφενός με τη δόμηση μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής,  με προτάσεις μεταξύ άλλων για τη δημιουργία δημοτικού Ιατρείου, κοινωνικού Εστιατορίου, την πραγματική λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου,  την ενεργοποίηση του Δήμου για προγράμματα σίτισης μαθητών στα σχολεία κλπ.
Αφετέρου παρουσίασε το πλαίσιο της πρότασης της παράταξης για την καλλιέργεια ενός υγιούς προτύπου ζωής με έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στην ισχυροποίηση του θεσμού των Ιωνικών Ημερών, σε πρόταση διοργάνωσης έκθεσης βιβλίου, στην διεξαγωγή λαϊκών αγώνων δρόμου, στη διοργάνωση πολιτιστικού φεστιβάλ με τη συμμετοχή πολιτιστικών σχημάτων της πόλης μας, στην ανάπτυξη νέων δομών και προγραμμάτων λαϊκού αθλητισμού.
Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη μια διοίκησης με αξιοκρατία και ισονομία μεταξύ των εργαζομένων στο Δήμο Επίσης έμφαση έδωσε στο ζήτημα των ελεύθερων χώρων, στην ανάδειξη εστιών ζωής και συνεύρεσης των πολιτών ανά συνοικία και στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και περιπάτων. Ο κ. Τσοπανίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκμετάλλευσης όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που προσφέρονται και ανακοίνωσε ότι περί τα τέλη Μαρτίου θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της παράταξης για την πόλη, που καταρτίζεται σε συνεργασία και με επιστήμονες αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Επίσης μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής του Δήμου σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της εμπορικής αγοράς, με τη λειτουργία θεσμών και δράσεων που έχουν δοκιμαστεί και αλλού και έχουν αποδώσει, όπως η καθιέρωση ημερών με προσφορές σε εμπορικά καταστήματα. Επίσης σημείωσε τη σημασία συνεργασίας με τους εμπόρους στην  κατεύθυνση καθιέρωσης ειδικών εκπτωτικών κουπονιών για πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα, για συνέργειες κατά τις ημέρες των εορτών και γενικότερα, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου όχι με ρατσιστικά κριτήρια, αλλά με σεβασμό στο νομοταγή επαγγελματία και για την αξιοποίηση θεσμών όπως τα ανταλλακτικά παζάρια με μορφή μη ανταγωνιστική προς τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.    

Πρόσκληση για δημόσιο διάλογο στις άλλες παρατάξεις

Στη συνέχεια, κάλεσε όλες τις παρατάξεις σε προεκλογική δημόσια αντιπαράθεση βάσει προγραμμάτων ώστε ο πολίτης να επιλέξει έχοντας κάθε γνώση για τις προτάσεις του κάθε υποψηφίου Δημάρχου, ενώ ανακοίνωσε ότι η παράταξή του διαμορφώνει και θα συνεχίσει να διαμορφώνει το πρόγραμμά της και με διάλογο και με συνεργασία με την κοινωνία της Νέας Ιωνίας και τις προτάσεις της.
Ο κύριος Τσοπανίδης αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε στην «ΙΡΙΔΑ», μιλώντας για επικοινωνιακό παιχνίδι και γαϊτανάκι μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», στο θέμα της αγοράς των δημοτικών λεωφορείων από τη Δημοτική Επιχείρηση, που, σύμφωνα με έγγραφα, φέρεται να έχουν αγοραστεί οχήματα παλαιότερα από αυτά που το ΔΣ της επιχείρησης ενέκρινε και η σημερινή δημοτική αρχή με την παράταξη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» προτίμησαν να μη δώσουν συνέχεια στο θέμα, στο θέμα του δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Ο.Τ. 150 που από άστοχες επιλογές της δημοτικής αρχής έχει καθυστερήσει να υλοποιηθεί η παλιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άλλα 3,5 χρόνια και στον άστοχο χειρισμό του θέματος των 12 συμβασιούχων της Καθαριότητας στο Δήμο, που ο Δήμαρχος εκτέθηκε και αναγκάστηκε να ανακαλέσει την άστοχη απόφασή του χάρη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων τη λύση να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια και στην ανάδειξη του θέματος από την «ΕΛΠΙΔΑ».
Ο κ Τσοπανίδης συνέχισε λέγοντας ότι η παράταξη του δέχεται πόλεμο ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές λόγω έλλειψης χρημάτων και απάντησε «έτσι θέλουμε τον αγώνα του λαού για να σταθεί στα πόδια του, χωρίς μικρούς και μεγάλους πάτρονες, προστάτες και εξαρτήσεις, αλλά με τον κόπο του και το υστέρημά του!».
Αναφερόμενος στον παρόντα δήμαρχο κ. Γκότση τον μέμφθηκε ότι περιορίζεται σε μια πολιτική διαμαρτυρίας και μόνο, σαν να βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης, έχει διαψεύσει τις προσδοκίες των Νεοϊωνιωτών και κατέληξε να είναι Δήμαρχος της διαμαρτυρίας.
Αναφερόμενος στην παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» ανέφερε ότι πάσχει από κυβερνητισμό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ότι εξ αντικειμένου είναι αδύναμη να απαλλαγεί από τις εξαρτήσεις της μνημονιακής πολιτικής της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ότι ναι μεν δεν είναι κακό να ασκείς Κεντρική Διοίκηση, κακό είναι όμως από τη μία να το κάνεις και από την άλλη να προσποιείσαι τον ανεξάρτητο και κακό είναι να τη χρησιμοποιείς κατά τρόπο, ναι μεν νόμιμο, που, όπως αποδεικνύεται όμως ακόμα και από τις αποφάσεις που αναρτώνται στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», να προσπαθείς να σου αποφέρει πολιτικά οφέλη στον αυτοδιοικητικό σου στόχο.
Για την παράταξη του ΚΚΕ ανέφερε ότι σέβεται το λαό, τις αρχές και την ιδεολογία της, αλλά παραδείγματα, όπως το πρόσφατο της Νίκαιας, μας δείχνουν ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Τέλος αναφέρθηκε στις φήμες για νέα κυοφορούμενη παράταξη, που βασίζεται στο μοντέλο των δημοσίων σχέσεων χωρίς καμία πρόταση και ουσία και στο ότι τέτοιες λογικές που δεν δεσμεύονται για τίποτα στον πολίτη, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των απλών λαϊκών στρωμάτων και τον θέλουν αμέτοχο και δέσμιο προσωπικών εξαρτήσεων και πολιτικών εκδουλεύσεων. Στο σημείο αυτό ανέφερε πάλι ότι δεν είναι κακό να έχεις κρατικό αξίωμα, αλλά κακό είναι να το κρύβεις και ότι αμφιβάλλει αν ακόμη και οι υποψήφιοι ενός εκλογικού συνδυασμού θα εμπιστεύονταν τον επικεφαλής του, αν κατέχει κρατικό αξίωμα και υπηρετεί στην πράξη τη σημερινή σκληρή μνημονιακή πολιτική και το αποκρύπτει.
Ακολούθως εξέφρασε την ελπίδα, στη Νέα Ιωνία του Μπλόκου της Καλογρέζας και των λαϊκών αγώνων οι ναζιστές να μην κατεβάσουν ψηφοδέλτιο.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο κ. Γκότσης επιθυμεί ως αντίπαλο στο δεύτερο γύρο την παράταξη  «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» γιατί τη θεωρεί ευκολότερη αντίπαλο και γιατί δεν έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με την «ΕΛΠΙΔΑ», που είναι η μόνη παράταξη που του ασκεί πραγματική αντιπολίτευση, ο λαός όμως της Νέας Ιωνίας θα τον διαψεύσει με το εκλογικό αποτέλεσμα στέλνοντας την «ΕΛΠΙΔΑ» στο δεύτερο γύρο.
Στο σημείο αυτό κ. Τσοπανίδης ανέφερε ότι δέχεται προσωπικά, υπόγεια και πισώπλατα κριτική γιατί ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και απάντησε λέγοντας « καλά έκανα και ήμουν σε αυτό το κόμμα και καλά έκανα και αποχώρησα όταν αποχώρησα, γιατί κριτήριό μου ήταν το ταξικό συμφέρον μου και όχι το ιδιωτικό και δεν ξέρω αν άλλοι σκέφτονται έτσι…», ενώ παρέπεμψε όσους κατηγορούν συλλήβδην τους προερχόμενους από αυτό το χώρο να ζητήσουν τα διαπιστευτήρια από το 75% του λαού που το εμπιστεύθηκε ψηφίζοντας το τουλάχιστον μία φορά από το 1974 έως το 2009, ένα κόμμα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έκλεισε τον κύκλο του, για επιλογές που έγιναν χωρίς να μας ρωτήσουν. « Είχα το θάρρος όταν διαφώνησα να κόψω τους δεσμούς  και από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι και από κρατικά αξιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Τόνισε ότι ο ίδιος έχει ιδεολογικό προσανατολισμό και προσβλέπει σε ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων για να σταθεί στα πόδια της η πατρίδα, ενώ στη Νέα Ιωνία, δεν στοχεύει να ταυτισθούν απόλυτα με τα προσωπικά του πιστεύω οι πολίτες της, αλλά ότι μέλημα της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι να υλοποιήσει το όραμά της για την πόλη, ενώνοντας τις δυνάμεις όλων όσων πιστεύουν σε αυτό το όραμα για μια καλύτερη πόλη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στη Νέα Ιωνία.
Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες της Νέας Ιωνίας να εξαλείψουν τους δεσμούς των πελατειακών σχέσεων, να επιλέξουν πρόγραμμα, εντιμότητα και ξεκάθαρη πολιτική θέση, να βοηθήσουν με τον καλό  λόγο τους και τη συμμετοχή τους την ΕΛΠΙΔΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η προσφορά των στελεχών της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι από μεράκι και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής τους συγκρότησης. «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα, η μαζική σας συμμετοχή όμως σήμερα – και τέτοια θέλουμε να είναι συνέχεια – αποδεικνύει πως μαζί με το λαό της Νέας Ιωνίας μπορούμε να κάνουμε πολλά και να γίνουμε η δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα και να κάνουμε τη Νέα Ιωνία την πόλη που αξίζουμε όλοι μας» είπε καταλήγοντας απευθυνόμενος στο πλήθος των πολιτών που ήταν παρόντες.

Κάλεσμα στους πολίτες

Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες της Νέας Ιωνίας να σταθούν δίπλα στην Ελπίδα: «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα, η μαζική σας συμμετοχή όμως σήμερα – και τέτοια θέλουμε να είναι συνέχεια – αποδεικνύει πως μαζί με το λαό της Νέας Ιωνίας μπορούμε να κάνουμε πολλά και να γίνουμε η δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα και να κάνουμε τη Νέα Ιωνία την πόλη που αξίζουμε όλοι μας».
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και η παρουσίαση ενός μεγάλου αριθμού συνεργατών του Γιώργου Τσοπανίδη, που συμμετέχουν στην ΕΛΠΙΔΑ.
Πλέον της πολυπληθούς παρουσίας πολιτών της Νέας Ιωνίας, παρών ήταν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κολμανιώτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Παναγιώτης Μανούρης επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ