Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Που βρίσκεται η προεκλογική δραστηριότητα στο Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Πέντε έγιναν οι επίσημοι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, μετά και την επικύρωση της υποψηφιότητας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μετά την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, γίνεται το επόμενο κόμμα που κατεβάζει δικό του υποψήφιο. Σε αυτές τις τρεις προστίθενται και οι ήδη – χωρίς χρίσμα – δηλωμένες υποψηφιότητες του νυν Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και αυτή του πρώην κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Αμφότεροι, Καμίνης και Κακλαμάνης, έχουν δηλώσει ότι κατεβαίνουν, βρίσκονται μάλιστα στη διαδικασία σχηματισμού ψηφοδελτίων, περιμένοντας εάν και εφόσον βρουν στήριξη από τα κόμματα που τους στήριξαν το 2010, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τον κ. Καμίνη, Ν.Δ. τον κ. Κακλαμάνη.
Στους «χρισμένους» υποψήφιους, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σακελλαρίδη συμπληρώνει σιγά σιγά το κομματικό παζλ, υπόλοιπα κομμάτια του οποίου αποτελούν τα χρίσματα της Χρυσής Αυγής στον βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη – ο οποίος πάντως είναι υπόδικος για τις υποθέσεις που βαραίνουν το κόμμα του – και του ΚΚΕ στον κ. Νίκο Σοφιανό.
Από το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και τα δύο κόμματα ψάχνονται για συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές, βρισκόμενοι στο στάδιο των συζητήσεων.
Στη Συγγρού, τα στελέχη της Ν.Δ. φαίνεται να περίμεναν τις κινήσεις των αντιπάλων, έχοντας στο μυαλό να κατεβάσουν ένα ηχηρό όνομα στην πρωτεύουσα. Από τα σενάρια που κυκλοφορούν, έχουν ήδη κλείσει την πόρτα σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας  και η βουλευτής της Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.
Αντίθετα, ανοιχτό το παράθυρο για κάθοδο στο Δήμο Αθηναίων έχουν κρατήσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ