Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

«Κανένας υποψήφιος δεν συμβαδίζει με τις αρχές μας»

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα και το δεύτερο γύρο εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός Φιλαδέφλειας-Χαλκηδόνας «νεο-Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία”, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Αράπογλου, που ήρθε στην τρίτη θέση και χάνοντας για λίγες ψήφους το δεύτερο γύρο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους 3.250 συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν με την ψήφο τους.

Ξεκινήσαμε ένα πολύ όμορφο «ταξίδι», λίγους μήνες πριν, ως μια νέα, διαφορετική, καινούρια δημοτική παράταξη με κάποιους αξιόλογους έμπειρους συμπολίτες μας και πολλούς νέους (πολιτικά ή ηλικιακά) άφθαρτους και με πολύ όρεξη για σκληρή δουλειά για την πόλη που ζούμε και αγαπάμε.

Γνωρίζαμε πολύ καλά, από την πρώτη ημέρα, ότι θα βρίσκαμε απέναντι μας και θα συγκρουόμασταν με όλο το παλαιό, ισχυρό  κατεστημένο της πόλης, που έβλεπε την δική μας προσπάθεια ως το μεγαλύτερο κίνδυνο απέναντι στα «κεκτημένα» του. Οι υπερασπιστές του αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται ακόμη και σήμερα. Είτε στο προσκήνιο, είτε κρυπτόμενοι (όχι τόσο αποτελεσματικά…) πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας…

Ωστόσο, το 18% των ψηφοφόρων της πόλης μας (περίπου το ίδιο ποσοστό που επέλεξε και τους δύο πρώτους της εκλογικής αναμέτρησης…) στάθηκε μαζί μας, απέναντί τους, συμπαρατάχθηκε με το «νέο» στον αγώνα μας για την απαλλαγή, προσπάθησε να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους και όλα, όσους και όσα μας ταλαιπώρησαν επί χρόνια, και σε μεγάλο βαθμό, μαζί, τα καταφέραμε!

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το «νέο», η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, θα έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον. Χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Μακριά από λαϊκισμούς και στείρα αντιπολιτευτική τακτική.

Θα υπερασπιστούμε και θα προσπαθήσουμε… για όλα  όσα περιλαμβάνονται στις [ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ] μας, όπως:

    τη διοικητική και οικονομική ανασυγκρότηση του δήμου μας,

    τη βελτίωση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, της καθαριότητας, του πρασίνου, της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της υποστήριξης των ανέργων και του αθλητισμού στην πόλη μας,

    την επιβίωση του Άλσους μας,

    την κατασκευή του νέου γηπέδου για την ΑΕΚ,

    την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας,

    την αξιοποίηση του πρ. Στρατιωτικού Εργοστασίου,

    την οριστική λύση του ζητήματος της MAVA,

    το ειδικό πρόγραμμα για τις Εργατικές Κατοικίες,

    τις δράσεις για τον Προσφυγικό Οικισμό,

    την κατασκευή υπέργειας διάβασης στην οδό Αχαρνών,

    την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης στη Νησίδα,

    τη στήριξη πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων…

Θα σεβαστούμε τον θεσμικό μας ρόλο και θα συμμετέχουμε ενεργά στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις για όλα εκείνα που απασχολούν τους συνδημότες μας, προσπαθώντας να αποτελέσουμε τον ψύχραιμο, σοβαρό, ουσιαστικό, εποικοδομητικό και με προοπτική, «πόλο».

Η πρωτοβουλία μας δεν υποκινήθηκε…

    ούτε από κόμματα ή κομματικές οργανώσεις,

    ούτε από τοπικούς παράγοντες ή πρώην δημάρχους,

    ούτε από φθαρμένα ή ξεπερασμένα πολιτικά πρόσωπα που κρύβονται από τα φώτα της δημοσιότητας,

    ούτε από τοπικές πολιτικές οικογένειες!

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες υποψήφιους δημάρχους στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών,  της 25ης Μαΐου, κατά την άποψή μας, κανένας από τους δύο δεν «συμβαδίζει», ούτε καλύπτει τις αρχές, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του «νέου», της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας!

Επίσης, δεν νομίζουμε ότι οι υποψήφιοί μας, τα μέλη μας ή οι υποστηρικτές μας μπορεί να είναι «καθοδηγούμενοι» από τις επιλογές ή τις υποδείξεις του επικεφαλής μας ή της παράταξής μας.

Το «νέο», στηρίχθηκε, στηρίζεται και θα στηρίζεται στις σκέψεις και τις προτάσεις των πολλών, στη σύνθεση, στον πλουραλισμό και στην πολυσυλλεκτικότητα.

Ως εκ τούτου, συναποφασίσαμε ότι δεν έχουμε κανενός είδους «εξουσιοδότηση» για να παροτρύνουμε ή να στρέψουμε τους ψηφοφόρους, τα μέλη, τα στελέχη και όλους όσους μας πίστεψαν και μας πιστεύουν, προς τη μία ή την άλλη «κατεύθυνση». Παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες μας και μένουμε μακριά από τις πρακτικές του χθες.

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας, κάτοικο ή εργαζόμενο στην πόλη μας, να συστρατευτεί στην προσπάθειά μας για πολιτική – ηλικιακή, αλλαγή και ανανέωση στην πόλη μας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ