Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026
29.7 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

    Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων αμάχων στην Ουκρανία

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Τουλάχιστον 265 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία τον Ιούνιο από ρωσικά πλήγματα, όπως ανέφερε η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων του ΟΗΕ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο αριθμός αυτός συνοδεύεται από 1.816 τραυματισμούς, γεγονός που καταδεικνύει την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

    Η ΝτιΚάρλο τόνισε ότι οι θάνατοι αμάχων τον Ιούνιο είναι οι υψηλότεροι από τον Απρίλιο του 2022 και οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς η ρωσική στρατηγική φαίνεται να περιλαμβάνει στοχευμένες επιθέσεις σε αστικά κέντρα.

    «Η ανησυχητική αυτή τάση συνεχίζεται και τον Ιούλιο», δήλωσε η ΝτιΚάρλο, επικαλούμενη τρεις πρόσφατους κύκλους ρωσικών επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα.

    Η αύξηση των θανάτων αμάχων στην Ουκρανία έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς, με πολλές χώρες να καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά των πολιτών. Ο ΟΗΕ προγραμματίζει να δημοσιοποιήσει τον τελικό απολογισμό του Ιουνίου στα τέλη του μήνα, προσβλέποντας σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση.

    Η συνέχιση των επιθέσεων και οι ανθρωπιστικές κρίσεις που προκύπτουν από αυτές, καταδεικνύουν την ανάγκη για επείγουσες διεθνείς παρεμβάσεις και διαπραγματεύσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ