Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Πειραιά πραγματοποίησε ενημερωτική διάλεξη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημερωτική διάλεξη για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα πραγματοποιήθηκε στο Δ1 Κέντρο Αγάπης Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, παρουσία της Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κυρίας Κυριακής Μπουρδάκου.

Η ενημερωτική διάλεξη έγινε από τον κ. Ελευθέριο Βρουβάκη, Πνευμονολόγο – μέλος της ΕΝΘΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας στο πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα με τίτλο «ΜΕΛΙΤΗ». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας – ΕΝΘΕ στους Δήμους – μέλη του Δικτύου με ΚΕΠ Υγείας, σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής διάλεξης, τα μέλη του Δ1 Κέντρου Αγάπης Αλληλεγγύης ενημερώθηκαν και έλυσαν απορίες και ερωτήματα για τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σημειώνεται, ότι στην Ελλάδα, ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζει την υψηλότερη επίπτωση και θνησιμότητα, μεταξύ των υπόλοιπων τύπων καρκίνου και αποτελεί την 3η αιτία θανάτου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ