Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Η αλληλεγγύη “κέρδισε” φέτος τις γιορτές στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας διένειμε κατά την περίοδο των φετινών εορτών μερίδες φαγητού, γλυκά και τρόφιμα στους ωφελούμενους των Δομών Σίτισης & Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επίσης, για πρώτη φορά, διανεμήθηκαν φαγητό, ροφήματα, ειδή ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και υπνόσακοι, στους αστέγους αλλά και σε όσους ζουν σε επισφαλή κατοικία που κατέλυσαν στο θερμαινόμενο χώρο του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «ΙΩΝΙΚΟΣ – ΖΑΧ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», που είχε ορισθεί για την αντιμετώπιση των αναγκών στα πλαίσια των εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Ανθή Παπακώστα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της, στις επιχειρήσεις, στους φορείς και στους πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προσφοράς ώστε να συγκεντρωθούν τα αγαθά που διανεμήθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα ειδικές ευχαριστίες εκφράστηκαν:

 

  • Στο Σωματείο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο προσέφερε 680 μερίδες ζεστού φαγητού
  • Στον ιδιώτη (που δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματός του), ο οποίος προσέφερε 500 κιλά γλυκά (κουραμπιέδες & μελομακάρονα) και 300 κιλά όσπρια και
  • Στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ», όπου στα πλαίσια της πρόσφατης συνεργασίας μας, προσέφερε μέσω του προγράμματος Fabric Republic, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα κλπ.).
  • Σε όσους στηρίζουν τις κοινωνικές δομές, τους εθελοντές δημότες που προσφέρθηκαν και βοήθησαν στην προετοιμασία και διανομή των ανωτέρω ειδών, καθώς και τους εργαζομένους του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν αυτά που μπορούσαν ώστε να συγκεντρωθούν ορισμένα από τα αγαθά που διανεμήθηκαν σε συμπολίτες μας κατά την διάρκεια των εορτών, όπως φυσικά και τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του δήμου μας για την καθημερινή και παράλληλα εξαιρετική δουλειά τους σε αυτόν τον ευαίσθητο και ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα δράσης μας. Δήμος, εργαζόμενοι και εθελοντές δημιουργούμε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας, προσφοράς και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα χρήσιμης στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ