Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Ν. Ιωνίας: Με μειώσεις εξόδων και ανοικτούς διαγωνισμούς απαντά στη κρίση του κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

O Αντιδήμαρχος Οικονομικών Α. Χατζησαββίδης μιλώντας στον Χ-Τύπο έδωσε το στίγμα για το πώς έχει η κατάσταση στον δήμο Ν. Ιωνίας μετά το πέρας του πρώτου κύματος της πανδημίας και παράλληλα ανέφερε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη μείωση εσόδων στον δήμο τόσο από το διάστημα της έξαρσης του ιού στην Ελλάδα όσο και από τις ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Εμείς κάνουμε οικονομία στις προμήθειες, κάνουμε ανοικτούς διαγωνισμούς και μέσω του ανταγωνισμού που δημιουργείται έχουμε σημαντικό όφελος. Για παράδειγμα για τη συντήρηση των σπιτιών της κατασκήνωσης που γίνεται κάθε χρόνο, φέτος που έγινε ανοικτός διαγωνισμός το ποσό μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Σε αντίστοιχους διαγωνισμούς υπάρχουν μειώσεις εξόδων της τάξεως του 30-50%. Φυσικά αυτά τα χρήματα θα διατεθούν για την πόλη και σε θέματα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.” ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζησαββίδης.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση που περιμένουν από την κεντρική διοίκηση ανέφερε: “Δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση, έχει γίνει μία καταγραφή και έχουν ζητηθεί κάποια στοιχεία από τον δήμο ωστόσο αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στην συνέχεια ο κ. Χατζησαββίδης τόνισε ότι πρώτο και βασικό μέλημα του δήμου είναι η υγειονομική προστασία των πολιτών στην οποία φυσικά δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις, επισημαίνοντας ότι λόγω των αναγκών των ευπαθών ομάδων όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος που δούλευε στις υπηρεσίες καθαριότητας περιορίστηκε σημαντικά, με την μείωση να αγγίζει ακόμα και το 50%. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη ψηφιοποίηση του δήμου ώστε να μπορούν οι δημότες να εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος οικονομικών ενημέρωσε ότι ξεκινά άμεσα να λειτουργεί ένα νέο πρόγραμμα στη Ν. Ιωνία το οποίο παραχωρήθηκε πρόσφατα από τον δήμο Αθηναίων και αφορά τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους λόγω κορωνοϊού και πρέπει να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, διευκρινίζοντας ότι “μέσω αυτού του προγράμματος θα έχουμε την δυνατότητα σαν δήμος να μπορούμε να υπολογίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.”

Τέλος, αναφέρθηκε και στη διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί για τον ίδιο σκοπό λέγοντας ότι “η επιτροπή αυτή, της οποίας είμαι και Πρόεδρος, θα δει βάσει των στοιχείων του προγράμματος τι δυνατότητες υπάρχουν για να δώσουμε την βοήθεια που μπορούμε στους πληττόμενους επιχειρηματίες. Ασφαλώς στόχος της επιτροπής είναι και να διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση περισσότερα γι αυτές τις ομάδες που επλήγησαν και αυτό δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες, καθώς αυτή η κρίση θα έχει και άλλες συνέπειες όπως η ανεργία. Θα γίνει προσπάθεια να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους δημότες μας”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ