Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δ. Δημητρόπουλος: “Άμεση ανάγκη για νέα επιχορήγηση στους δήμους”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Δ. Δημητρόπουλος μιλώντας στον Χ-Τύπο ανέλυσε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα και ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη η κεντρική διοίκηση να επιχορηγήσει τους δήμους με νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να μην φτάσουν σε οριακό σημείο.

“Η πανδημία του κορωνοϊού βρήκε τον δήμο Ηρακλείου σε μία καλή οικονομική κατάσταση, τα πλεονάσματα που δημιούργησε η δημοτική μας αρχή τα περασμένα χρόνια με τη χρηστή οικονομική διαχείριση που εφάρμοσε, η οποία μας επέτρεψε να κάνουμε τόσα έργα αλλά και γενναίες φοροαπαλλαγές στους δημότες, άφησε ένα οικονομικό μαξιλάρι, ένα απόθεμα για ώρα ανάγκης, το οποίο και θέσαμε στην διάθεση της πόλης έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα αυτής της περιπέτειας και να προετοιμαστούμε απέναντι σε ένα απευκταίο δεύτερο κύμα του ιού” ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρόπουλος.

Σχετικά με τις ανάγκες που διαμορφώνονται στο δήμο τη δεδομένη στιγμή ο κ. Δημητρόπουλος σημείωσε: “Μετά την εφαρμογή του μέτρου της απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη όσων επιχειρήσεων επλήγησαν κατά την περίοδο της καραντίνας οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου αρχίζουν και περιορίζονται, γι αυτό και έχουμε τονίσει την ανάγκη η κεντρική διοίκηση να επιχορηγήσει τους δήμους με έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να μην φτάσουμε σε οριακό σημείο. Δόθηκε λοιπόν μια πρώτη δόση πιστεύουμε όμως ότι χρειάζονται και άλλες οικονομικές ενέσεις για να μην κινδυνεύσουν τα ταμεία των δήμων ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και έργο στους πολίτες.”

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η κρίση της πανδημίας θα αλλάξει τα πλάνα όλων των δήμων. Πιο συγκεκριμένα  επισήμανε ότι ενώ ήταν στα σχέδια του δήμου Ηρακλείου να μειωθούν κι άλλο τα δημοτικά τέλη την επόμενη χρονιά όλοι πλέον βρίσκονται σε στάση αναμονής για να δουν τι δυνατότητές θα υπάρχουν μετά από αυτή την περιπέτεια, διαβεβαιώνοντας ωστόσο τους πολίτες του Ηρακλείου ότι δεν να υπάρξουν μειώσεις ή εκπτώσεις στα έργα και τις παρεμβάσεις που ήδη τρέχουν στη πόλη. “Αυτό που θα ήθελα να τονίσω στους δημότες είναι ότι προχωράμε σταθερά, δεν θα μείνει κάτι πίσω ούτε θα ακυρωθεί κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή είναι εξασφαλισμένα και πιστοποιημένα ότι μπορούν να ολοκληρωθούν” ανέφερε σχετικά.

Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος θέλησε να στείλει μήνυμα-υπενθύμιση στους δημότες του Ηρακλείου μέσω του Χ-Τύπου για δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο. Η πρώτη αφορά τους καταστηματάρχες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω κορωνοϊού και πρέπει να κάνουν αίτημα άμεσα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε online μέσω της σελίδας του δήμου είτε απευθυνόμενοι στον 3ο όροφο του δημαρχείου. Ομοίως όσοι έχουν εκκρεμότητα με την διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους πρέπει να φροντίσουν να τις τακτοποιήσουν αυτές τις μέρες για να αποφύγουν τυχόν προσαυξήσεις, καθώς η διορία τελειώνει στο τέλος του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ