Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πρόγραμμα προστασίας άνω των 300.000 ευρώ για τα αδέσποτα από τον Δήμο Παλλήνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τριπλασιάζει ο Δήμος Παλλήνης τις δαπάνες, για το Πρόγραμμα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

Το Πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με 303.000 ευρώ για τους επόμενους μήνες, ποσό που είναι εικοσαπλάσιο της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.
Την περασμένη χρονιά, ο Δήμος Παλλήνης, δαπάνησε περισσότερα από 100.000 ευρώ και φρόντισε πάνω από 300 σκύλους και γάτες με ιατροφαρμακευτική κάλυψη, εμβολιασμούς, στειρώσεις και «τσιπάρισμα».

Ταυτόχρονα, διανεμήθηκαν πάνω από 10 τόνοι ξηράς τροφής και περισσότερα από 500 φάρμακα.
Επιπλέον, έγιναν πάνω από 70 υιοθεσίες σκύλων και γατών ενώ φιλοξενούνται σε ειδικό καταφύγιο, πάνω από 40 ζώα.

Ο Δήμος Παλλήνης έχει υπό παρακολούθηση και έλεγχο πάνω από 2.000 ζώα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.pallini.getapet.gr, μέσω του οποίου οι πολίτες, μεταξύ άλλων, μπορούν να επιλέξουν ένα ζώο για να υιοθετήσουν.

Όλα τα ζώα έχουν σημανθεί, καταγραφεί και εμβολιαστεί ενώ τους παρέχονται κάθε είδους κτηνιατρικές υπηρεσίες, όποτε χρειαστεί.

Με τη συνεργασία εθελοντών και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, η Υπηρεσία Αδέσποτων εργάζεται αδιάκοπα για τη φροντίδα των αδέσποτων, αντιμετωπίζοντας το τεράστιο πρόβλημα του πολύ μεγάλου αριθμού εγκαταλείψεων ζώων από ανεύθυνους πολίτες κυρίως στις πολλές ορεινές και ημιδασικές περιοχές που διαθέτει ο Δήμος μας.

Η προστασία των ζώων συντροφιάς είναι κορυφαία προτεραιότητα του Δήμου Παλλήνης με στόχο τη μείωση των αδέσποτων και την αύξηση των υιοθεσιών μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα φροντίδας, φιλοξενίας αλλά και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ