Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Παναγιώτης Ιωάννου: Αλλαγή σελίδας με μετεκλογικές συνεργασίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης, κ. Παναγιώτη Ιωάννου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020 και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Ιωάννου, καθώς ξεκαθαρίζει το μοναδικό όρο που θέτει προς τις άλλες παρατάξεις για το πιθανό ενδεχόμενο των μετεκλογικών συνεργασιών.
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάζει συνοπτικά τη φιλοσοφία διοίκησης της παράταξης που ηγείται, ενώ στέκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και κρίνει την απερχόμενη διοίκηση.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Ιωάννου έχει ως εξής:

Κύριε Ιωάννου, αδιαμφισβήτητα έχετε προετοιμαστεί όσο λίγοι για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Τι αποκομίσατε από όλη αυτήν την περίοδο;
Κύριε Κατωπόδη, κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία, που μου δίνετε να εκθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τον Συνδυασμό μας ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 και τη συμμετοχή μας στις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές για την Αλλαγή Σελίδας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Όπως αναφέρετε, στην περίπτωσή μας, είμαστε ένας Συνδυασμός, που χωρίς αξιώματα ή άλλα συμφέροντα ή κομματική στήριξη, εργαζόμαστε αδιάλειπτα για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων για τον Δήμο μας από το 2014.
Εκεί που η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν απούσα και δεν επισκέφτηκε ποτέ τις περιοχές και τις γειτονιές του Δήμου μας, δεν αφουγκράστηκε ποτέ τις ανάγκες των Δημοτών, δεν παρευρέθη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η δική μας προσπάθεια είχε συνεχείς δράσεις, με την ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ και την ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΓΕΙΤΟΝΙΑ δίπλα στους Δημότες, τόσον της Λυκόβρυσης, όσο και της Πεύκης.
Σε αντιδιαστολή με τις παρατάξεις που «ξεφύτρωσαν» δύο μήνες πριν τις εκλογές από κομματικούς φορείς, η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 είναι έτοιμη να προσφέρει έργο αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία με πλήρες, εμπεριστατωμένο, δημοσιευμένο και μελετημένο Πρόγραμμα.

Αν είστε η επόμενη δημοτική αρχή, ποια θα είναι η φιλοσοφία διοίκησής σας;
Θα συνεχίσουμε με Όραμα και Ελπίδα την σκληρή δουλειά.
Χωρίς σκληρή δουλειά, χωρίς προσπάθεια και πλάνο, χωρίς διαφάνεια και απολογισμό στους Δημότες δεν έρχονται αποτελέσματα.
Ως Συνδυασμός θα εργαστούμε για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας σαν μια περιοχή, χωρίς να ξεχωρίζουμε Λυκόβρυση, Άνω Πεύκη, Κάτω Πεύκη, Ηλιακό Χωριό κλπ., αλλά φροντίζοντας από κοντά με τους Δημότες την επίλυση των προβλημάτων και την κάλυψη των εντοπισμένων αναγκών σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους.
Η επικοινωνία του Δημότη με τον Δήμο θα είναι εύκολη και προσιτή, εφαρμόζοντας την πολιτική και φιλοσοφία της «ανοιχτής πόρτας» στο γραφείο του Δημάρχου και των συνεργατών του.
Με γνώσεις και πολιτική βούληση θα εκσυγχρονίσουμε τεχνολογικά και ποιοτικά τον Δήμο μας προς την κατεύθυνση της «Βιώσιμης και Έξυπνης Πόλης», φροντίζοντας το Περιβάλλον, την Προσβασιμότητα, τον Εξωραϊσμό και την Ασφάλεια.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και πως θα προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε;
Τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολλά και απαιτητικά σε όλους τους τομείς και είναι κρίμα, που τα χρόνια που πέρασαν δεν αγγίχτηκαν από την απερχόμενη διοίκηση.
Η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση, ο εξωραϊσμός της πόλης (κεντρικές πλατείες Πεύκης και Λυκόβρυσης, πεζοδρόμια, σιντριβάνια, συντήρηση κτιρίων – αθλητικών ή πολιτιστικών – πνευματικών), ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης και η εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες, η εξωστρέφεια (επικοινωνία, πρόσβαση σε επιδοτήσεις και χρηματοδότηση από φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σχετικά Προγράμματα, το ΕΣΠΑ, ο Φιλόδημος, τα ΣΔΙΤ κλπ.), η ασφάλεια είναι τα κύρια προβλήματα, που θα ασχοληθούμε και θα προχωρήσουμε στην Επανίδρυση του Δήμου.

Πως κρίνετε την απερχόμενη διοίκηση;
Δυστυχώς για τον Δήμο μας και τους Δημότες η κρίση μας δεν είναι θετική.
Δεν είχαμε Δημοτική Αρχή κοντά στους Δημότες και στα προβλήματα και τις ανάγκες τους, αλλά πρακτικά παντελώς απούσα.
Δεν είχαμε Δημοτική Αρχή σύγχρονη και καινοτόμο, με στελέχη σύγχρονα και με γνώσεις, αλλά «κουρασμένους, παλαιοκομματικούς βαρόνους των σταυρών», που δεν είχαν πλέον να δώσουν κάτι νέο και ανανεωτικό στο Δήμο.
Οι Δημότες αγνοήθηκαν, δεν ακούστηκαν ποτέ, δεν ενημερώθηκαν ποτέ, ο Δήμος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης σε καθαριότητα ή συντήρηση και μόνον τους τελευταίους δύο μήνες πριν τις εκλογές άρχισε η επανεμφάνιση σε άγρα εκλογικής πελατείας.
Η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 θα το αλλάξει αυτό. Θα αλλάξει σελίδα στον Δήμο.

Αν χρειαστούν μετεκλογικές συνεργασίες, η παράταξή σας είναι θετική και με ποιους όρους;
Δεν μπορεί – καμία παράταξη – να αγνοήσει ότι οι παρούσες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εκλέγονται μόνον από την πρώτη Κυριακή, δεν θα δίνουν – με βάση τα λογικά προγνωστικά – την πλειοψηφία σε κανένα Συνδυασμό.
Οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι επιβεβλημένες.
Εμείς δεν έχουμε κομματική εξάρτηση, όπως άλλοι (πράγμα που όπως ξέρουμε και από το Κοινοβούλιο δεν εγγυάται συνεργασίες που ευδοκιμούν). Τα κόμματα, αν και τα σεβόμαστε, δυσκολεύονται να μιλήσουν μεταξύ τους και άρα δύσκολα να συνεργαστούν.
Επίσης δεν έχουμε «πάθη και μίση» ενάντια σε άλλες παρατάξεις ή πρόσωπα, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις μεταξύ των υποψηφίων.
Για εμάς η συνεργασία είναι επιδίωξη, βασισμένη όμως όχι σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και σε σκοτεινά γραφεία, αλλά με βάση το πρόγραμμα, τις ανάγκες και το συμφέρον της πόλης μας και των Δημοτών.
Αυτός θα είναι και ο μόνος όρος προς τις άλλες παρατάξεις. Να αφήσουν τα κομματικά ταμπελάκια, να ξεχάσουν προσωπικές βεντέτες που έχουν μεταξύ τους από το χθες και να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα τον Δήμο μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ