Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αποκάλυψη! Όλη η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε «πόλεμο» εντυπώσεων με αιχμή τις δημοσκοπήσεις εξελίχθηκε τα τελευταία 24ώρα η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Ν.Δ., προκαλώντας σύγχυση για το τελικό αποτέλεσμα.

Όσοι ξέρουν το παρασκήνιο, λένε ότι πίσω από το δημοσκοπικό πόλεμο, υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλήθεια, την οποία γνωρίζουν τα επιτελεία του Μαξίμου και της Πειραιώς, αλλά για δικούς τους λόγους δεν θέλησαν να την πουν ευθαρσώς.

Το Μαξίμου πίστευε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πετύχαινε την πολυπόθητη συσπείρωση και θα μείωνε την ψαλίδα της διαφοράς με τη Ν.Δ.

Η Πειραιώς από την πλευρά της ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πίσω, αλλά απέφευγε να το πει για να μην προκαλέσει τα λεγόμενα αντιδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων.

Στο πλαίσιο αυτό απέφευγαν να πουν την αλήθεια που υπήρχε σε όλες τις φανερές και μυστικές κυλιόμενες μετρήσεις που έπαιρναν τις τελευταίες ημέρες.

«Κλειδί» ήταν οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι για τους οποίους στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι θα κέρδιζαν τη μάχη, καθώς η συντριπτική πλειονότητα αυτής της «δεξαμενής» είχαν υποστηρίξει το 2015, τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα δημοσκοπικά δεδομένα όμως ήταν άκρως αρνητικά για το κυβερνών κόμμα, καθώς η τάση για αποστασιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε κάθε περίπτωση ολοφάνερη.

Δημοσκόπος έλεγε με νόημα στον «Χτύπο» ότι αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων «έδειχνε να έχει κλείσει τους λογαριασμούς της με τη Ν.Δ. και να προβληματίζεται για το εάν πρέπει να ψηφίσει Ν.Δ. ή αν θα κάτσει στο σπίτι της».

Σημείωνε μάλιστα, ότι το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πλέον και πολλά να περιμένει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα της διαφοράς δεν έκλεισε και ήταν πάντα υπέρ της Ν.Δ.

Στο ερώτημα με πόσο προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, το σίγουρο είναι ότι «πρόκειται για διαφορά ξεκάθαρη και διακριτή».

Φαίνεται μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες «η διαφορά στις δημοσκοπήσεις  μεγαλώνει» και η Ν.Δ. είναι πιθανό να πετύχει το στόχο της και να έχει τον αριθμό «3» μπροστά.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, έως την Παρασκευή έδειχνε να είναι στα δημοσκοπικά επίπεδα του 22%-24% και να μην μπορεί να ξεκολλήσει απ’ αυτό το νούμερο.

Τρίτο κόμμα, είναι καθαρά το ΚΙΝ.ΑΛ., που κερδίζει τη μάχη από την Χρυσή Αυγή, με 5ο το ΚΚΕ.

Τα άλλα κόμματα δεν δείχνουν στην παρούσα φάση να πετυχαίνουν το στόχο του 3% με το οποίο βγάζουν ευρωβουλευτή και τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή, όταν γίνουν εθνικές εκλογές.

Εθνικές εκλογές

Στο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση μιας μεγάλης ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αφήνει για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στον Ιούνιο, όπως γράφει και ο «Χτύπος» στην έντυπη έκδοσή του.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις δείχνουν να είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, αφού ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει άμεσες αποφάσεις για να μην βρεθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ