Ομόφωνα εγκρίθηκε η ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο

0

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 11 Ιουνίου, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η μελέτη της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, ενός έργου πρώτης προτεραιότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση στο Πάρκο με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, προϋπολογισμού 800.000€ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Θα ακολουθήσει κι άλλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 570.000€ για το έργο, που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της ανάπλασης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες της Α΄φάσης αφορούν:

  • Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης επί του υφιστάμενου τοιχίου από μπετό επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,

  • Διάστρωση της επιφάνειας επέμβασης με κηπιαίο χώμα, σημειακές εκσκαφές-διαμορφώσεις όπου χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητές στάθμες της τελικής επιφάνειες.

  • Χάραξη των χώρων του πάρκου, μονοπατιών, παρτεριών, με ηλεκτρονικά τοπογραφικά όργανα προς εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης.

  • Υπογειοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

  • Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος.

  • Διαμόρφωση των χώρων των μονοπατιών με την τοποθέτηση των κρασπέδων εγκιβωτισμού.

  • Διαμόρφωση της υποδομής των χώρων και των μονοπατιών με τη διάστρωση του ασυμπίεστου υλικού όπου απαιτείται και σε συνέχεια των κατασκευαστικών λεπτομερειών και των σχεδίων της αρχιτεκτονικής μελέτης.

  • Χάραξη του εσωτερικού χώρου της παιδικής χαράς,

  • Κατασκευή ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στο χώρο της παιδικής χαράς.

  • Τοποθέτηση πέργκολας και τριών διαφορετικών τύπων καθιστικών.

  • Ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών ύψους 3μέτρων.

  • Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου και των μονοπατιών με πορώδεις μαλακές επιφάνειες από πατημένο επεξεργασμένο χώμα τύπου ‘κουρασάνι’, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

  • Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου με βότσαλο και χαλίκι, γαρμπίλι, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

  • Τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων στο χώρο της παιδικής χαράς σε συνέχεια τη μελέτης.

  • Διαμόρφωση των παρτεριών φύτευσης και κατασκευή ξύλινων κρασπέδων.

  • Τοποθέτηση μεταλλικών ταμπελών περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.