Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Πράσινο φως” για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην «πρώτη ταχύτητα» Δήμων για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) εντάχθηκε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, μέσω του ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΦΕΚ 6046/Β/20-12-2021).

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο σύνολό του, αποκτά τη δυνατότητα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του πολεοδομικού του σχεδιασμού με τον αναπροσδιορισμό κρίσιμων χωρικών παρεμβάσεων που συνδέονται με την ορθολογική οργάνωση της πόλης, με όρους βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής.
Μέσα από το σχέδιο καθορίζονται τα όρια των εμπορικών χρήσεων, προσδιορίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, αναβαθμίζονται οι γειτονιές και οι κατοικίες, και καθίστανται αναγκαίες προϋποθέσεις μιας πόλης που έχει «μεγαλώσει» και ξεπεράσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του χθες και αναγκαία πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του σήμερα.
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη κατάκτηση για τον Δήμο μας η ένταξη μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού μας Σχεδίου, που αφορά επί της ουσίας τον επανασχεδιασμό της πόλης μας. Η εκπόνηση των σχετικών μελετών θα αντιμετωπίσουν σειρά κρίσιμων χωρικών προβλημάτων του Πολεοδομικού μας Σχεδιασμού και θα καθορίσουν τη στρατηγική του Δήμου μας για τις επόμενες δεκαετίες, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, τις χρήσεις γης, την αστική κινητικότητα και εν τέλει με το πόσο βιώσιμη θα είναι η πόλη μας στο μέλλον. Είναι στο χέρι μας πλέον να επανακαθορίσουμε τους όρους της ζωής μας και να προγραμματίσουμε έργα και προγράμματα αστικών αναπλάσεων και περιβαλλοντικής προστασίας που θα οδηγήσουν τη Νέα Ιωνία μας σε μια νέα εποχή, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη».
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ