Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλαλούμ με το έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ – Tι θα γίνει με την επιταγή ακρίβειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγχυση επικρατεί για το αν τελικά θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ σε ευάλωτους καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα ενώ, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει δυνατότητα για οποιαδήποτε άλλη παροχή.

Αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν όσοι περιμένουν πως και πως το έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα ύψους 200 ευρώ όπως είχε αντίστοιχα δοθεί τα Χριστούγεννα αλλά και το Πάσχα σε όσους είχαν ανάγκη με αυστηρά κριτήρια.

Με σημερινές τους δηλώσεις τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας με τον μεν εκπρόσωπο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και τον δε Υπουργό να το αποκλείει για σήμερα καθώς δεν υπαρχουν τα δημοσιονομικά όρια.

Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε σήμερα απαντήσεις για το ενδεχόμενο να δοθεί νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το καλοκαίρι, στο μοντέλο που μοιράστηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφορούν ήδη από τον Μάιο, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα τελικά να ξαναδοθούν χρήματα στους πιο ευάλωτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Το σύνολο της κοινωνίας και οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη είναι στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε.»

Ωστόσο, τις πληροφορίες ότι το έκτακτο επίδομα θα πληρωθεί τον Ιούλιο, δηλαδή λίγο πριν πληρωθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δεν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δεν έδωσε ούτε έναν χρονικό ορίζοντα που ενδέχεται να ανακοινωθεί το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ