Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μαζική παρουσία εργαζομένων και συλλόγων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο «Αγία Όλγα» [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας (22/1) στο προαύλιο του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα”, την οποία οργάνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ, με αφορμή τις σοβαρότατες έλλειψης σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν στο Νοσοκομείο.

Ελλείψεις μάλιστα που οδήγησαν την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ματαιώσει περίπου 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την τρέχουσα εβδομάδα, κάτι που κλιμάκωσε τις αντιδράσεις και οδήγησε σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην 1 Υ.ΠΕ. Αττικής (24/1) και το υπουργείο Υγείας (28/1).

Τα κύρια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου είναι οι άμεσες προσλήψεις γιατρών και μόνιμου προσωπικού για τις οξυμένες ανάγκες λειτουργίας που υπάρχουν και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (φύλακες, καθαρίστριες κ.α.), τονίζοντας ότι δεν είναι λύση ούτε τα ΣΔΙΤ, ούτε η πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και εξέφρασαν την άποψη τους εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της Ν. Ιωνίας, αναδεικνύοντας συνολικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο (ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, ακτινολόγους κ.α.), το οποίο δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και βασίζεται ουσιαστικά εδώ και αρκετό καιρό στην αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού.

Στην συγκέντρωση βρέθηκε και ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας και επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», ο οποίος μιλώντας στον κόσμο ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα φροντίσει να υπάρξει ψήφισμα για να αναλάβει και ο Δήμος Αθηναίων ένα κοινό συντονισμό μαζί με όμορους Δήμους και τον Δήμο Ν. Ιωνίας, ώστε να υπάρξει και από εκεί πίεση για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στο “Αγία Όλγα”.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή

Στην συνέχεια ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπου Πρίφτη, παρουσία της Αναπληρώτριας Διοικήτριας, κας Ευαγγελίας Λάππα και δημοσιογράφων του τοπικού τύπου. Το κλίμα της συνάντησης ήταν τεταμένο, ωστόσο, αναγνωρίστηκε από τους εργαζομένους το γεγονός ότι ο κ. Πρίφτης έχει αναλάβει τα καθήκοντα του μόλις πριν λίγες μέρες και ήδη προσπαθεί να επιληφθεί για κάποια σοβαρά θέματα που προυπήρχαν στο Νοσοκομείο και βαραίνουν την προηγούμενη διοίκηση.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αφού δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, προσπάθησε να τοποθετηθεί για όλα τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν και παρατέθηκαν αναλυτικά από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συλλόγων, τονίζοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος είναι υπέρμαχος των μόνιμων θέσεων, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να λυθούν οριστικά τα προβλήματα, όπως επισήμανε.

“Έρχονται άμεσα τέσσερις επικουρικοί αναισθησιολόγοι”

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ήδη έχει ζητήσει και έχει εγκριθεί μόνιμο και επικουρικό  προσωπικό για να λυθεί το μείζων θέμα που υπάρχει με τους αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου, ενημερώνοντας πως θα έρθουν τέσσερις επικουρικοί γιατροί, αρχής γενομένης από εκείνη που θα έρθει τις επόμενες μέρες, η οποία είναι Επιμελήτρια Α’ (έμπειρη αναισθησιολόγος) ώστε να δοθεί έτσι μία προσωρινή λύση και να τρέξουν ξανά τα χειρουργεία μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι σταδιακά.

Επιπλέον, έδωσε διευκρινήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με την λειτουργία των χειρουργείων και είναι αλληλένδετο με εκείνο που αφορά τους αναισθησιολόγους. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, στο πλαίσιο του εφικτού, προκειμένου να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου που άλλωστε είναι και το ζητούμενο όλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ