Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Χ. Πρίφτης – Νέος Διοικητής του “Αγία Όλγα”: “Άμεσες και τελεσίδικες οι προσλήψεις αναισθησιολόγων”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα”, Χαράλαμπος Πρίφτης, μίλησε στον Χ-Τύπο για τις άμεσες προσλήψεις γιατρών, ζήτησε περισσότερη υπομονή για να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις και παράλληλα αποκάλυψε επικείμενη δωρεά για την αναμόρφωση του γαστρεντερολογικού τμήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος Διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου “Αγία Όλγα”, Χαράλαμπος Πρίφτης στον Χ-Τύπο:

Για τις επικείμενες προσλήψεις αναισθησιολόγων και ακτινολόγων  

“Οι προσλήψεις για τους αναισθησιολόγους έχουν γίνει και είναι τελεσίδικες. Έρχονται 4 επικουρικοί αναισθησιολόγοι. Η πρώτη που θα έρθει είναι Επιμελήτρια Α’ ,πρόκειται δηλαδή για πολύ έμπειρη αναισθησιολόγο, η οποία έρχεται αυτές τις μέρες να μας συνδράμει μέχρι να έρθουν οι υπόλοιποι. Παράλληλα έχουν ζητηθεί από έμενα 4 θέσεις μονίμων, το οποίο είναι και ένα κίνητρο να προσελκύσει συναδέλφους. Οι ίδιες ενέργειες έχουν γίνει και για τους ακτινολόγους. Το μείζων θέμα όμως είναι οι αναισθησιολόγοι γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία διαφορετικά.”

Σχετικά με τον συσχετισμό μονίμων και επικουρικών γιατρών και το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στον τομέα της Υγείας 

“Εμείς ζητάμε μόνιμες θέσεις. Οι επικουρικές θέσεις μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν λύνουν τα μόνιμα προβλήματα. Αυτή είναι η θέση και της διοίκησης αλλά και της κυβέρνησης, ωστόσο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν γιατροί. Πρόκειται για άγονες ειδικότητες, δεν υπάρχουν ακτινολόγοι και αναισθησιολόγοι πλέον, πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα για αυτές τις ειδικότητες.” 

Η πρώτη εικόνα που έχει σχηματίσει για το Νοσοκομείο και την δυναμική του 

“Η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι καλή. Πρόκειται για έναν χώρο με πληρότητα ειδικοτήτων που με καλό συντονισμό και προσπάθεια από όλους μας και φυσικά αν δεν μπουν εμπόδια από ανθρώπους που έχουν αλλότρια συμφέροντα το Νοσοκομείο αυτό έχει τις δυνατότητες να γίνει το στολίδι της περιοχής και όχι μόνο.”

Ο στόχος του σαν νέος Διοικητής του “Αγία Όλγα” και η επικείμενη δωρεά για την αναμόρφωση του γαστρεντερολογικού

«Σε συνεργασία με τους εργαζομένους στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο το οποίο θα προσφέρει περηφάνια στους τοπικούς παράγοντες, είτε είναι η τοπική αυτοδιοίκηση είτε είναι οι απλοί πολίτες της περιοχής. 

Πρόσφατα συναντήθηκα με δωρήτρια, η οποία ξεκινάει μία δωρεά αναμόρφωσης του γαστρεντερολογικού με δικά της συνεργεία, το οποίο αν γίνει όπως είναι τα σχέδια που είδα θα είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Εμείς λειτουργούμε σαν συντονιστές στο συγκεκριμένο θέμα. Θα ενημερώσουμε σχετικά στην πορεία.»

Τέλος, για την γενικότερη κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στον χώρο της Υγείας

“Η κυβερνητική πολιτική, της οποίας είμαι κομμάτι αλλά είμαι έξω από αυτή και μου αφήνει πρωτοβουλίες να δουλέψω, αντιλαμβάνομαι ότι έχει την διάθεση να με συνδράμει, όχι έμενα προσωπικά, έχει διάθεση να συνδράμει κάθε προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών στον χώρο της Υγείας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ