Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σφήττεια 2022: Αφιερωμένες στην «Πορεία της Γαλιλαίας» οι εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κρωπίας ως Δήμος συνδιοργάνωσης της διαδημοτικής δράσης «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας με την αφιέρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2022 στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

H «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» μετά την επιτυχημένη τελετή έναρξης ξεκίνησε το καλοκαιρινό της ταξίδι πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη συμπόρευση όλων για έναν κοινό φιλανθρωπικό σκοπό. Οι πρώτοι προορισμοί ήταν εξαιρετικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας όπως η μουσική παράσταση “100 χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2022”, το μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορωπίου και η μουσικοχορευτική παράσταση ‘Τ’αηδόνια της Ανατολής’ (αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή), όπου εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και εκατοντάδες θεατών πλαισίωσαν με αγάπη τη δράση.

 

 

 

Πολλές ακόμα εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας, έως και τον Σεπτέμβριο, είναι αφιερωμένες στη διαδημοτική πορεία αγάπης και σε κάθε μία θα βρίσκεται ειδικός σηματοδοτημένος χώρος όπου διοικητικά στελέχη και εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» θα ενημερώνουν για τη Μονάδα, για την Ανακουφιστική Φροντίδα καθώς επίσης και για τους τρόπους στήριξης της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (δράσης στην οποία συμπράττουν οι οκτώ Δήμοι της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής).

 

 

Όπως δήλωσε ο Δημάρχος Κρωπίας κ. Δημήτριος Ν. Κιούσης ‘Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» είναι μια μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Για τον Δήμο Κρωπίας, είναι μια υπερήφανη πορεία Θάρρους και Υποστήριξης! Στηρίζουμε  εμπράκτως την πρωτοβουλία της Μητρόπολής μας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με την αφιέρωση των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2022 στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»’.

 

Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει, από την ίδρυσή της το 2010, δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Στόχος της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών καθώς και των οικογενειών τους. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την έγκαιρη αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, ή άλλων προβλημάτων σωματικών, ψυχοκοινωνικών, ή πνευματικών με σκοπό την ανακούφισή τους. Η Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας, έχοντας σύστημα διαχείρισης ποιότητας βασισμένο στα διεθνή σχετικά πρότυπα.

 

 

 

 

Στις υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» εντάσσονται η φροντίδα κατ’ οίκον, ο υπερσύγχρονος νοσηλευτικός ξενώνας (hospice) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης, ενώ ανά έτος προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Όπως προαναφέρθηκε όλες οι υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέρονται δωρεάν, και αυτό είναι εφικτό χάρη στην αγάπη και υποστήριξη πολλών ιδιωτών, αλλά μεγάλων ιδρυμάτων και εταιρειών της χώρας μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ