Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η “Πορεία της Γαλιλαίας” έφτασε στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, πιστός στον κοινωνικό του ρόλο, στέκεται αλληλέγγυος στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές  τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Ως Δήμος συνδιοργάνωσης της διαδημοτικής δράσης «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»  απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες του να στηρίξουν το έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» .

Σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη δράση (Μουσικές εκδηλώσεις με το Λύκειο Ελληνίδων, τη χορωδία του Ι.Ν Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας, την ορχήστρα “Εστουδιαντίνα” Νέας Ιωνίας Βόλου με ερμηνείες των Δημήτρη Μπάση & Ασπασίας Στρατηγού, Συναυλία με τους Ανδριάνα Μπάμπαλη & Κώστα Λειβαδά) διοικητικά στελέχη και εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ενημέρωσαν το κοινό για τη Μονάδα και τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει, για την Ανακουφιστική Φροντίδα καθώς επίσης και για τους τρόπους στήριξης της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Εκπρόσωποι   της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών φορέων έδωσαν το παρόν πλαισιώνοντας τη φιλανθρωπική δράση (στην οποία συμπράττουν οι οκτώ Δήμοι της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής).

 

 

 

Όπως δήλωσε ο  Δημάρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ‘Στεκόμαστε συμπαραστάτες και ενεργά συμμετέχοντες στη νέα πρωτοποριακή δράση «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για τη στήριξη των  συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο. Είμαστε όλοι μαζί, μια αγκαλιά ανακούφισης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όλη την κοινωνία’.

 

Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντί­δας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει, από την ίδρυσή της το 2010, δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Στόχος της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών  καθώς και των οικογενειών τους. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την έγκαιρη αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, ή άλλων προβλημάτων σωματικών, ψυχοκοινωνικών, ή πνευματικών  με σκοπό την ανακούφισή τους. Η Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας, έχοντας σύστημα διαχείρισης ποιότητας βασισμένο στα διεθνή σχετικά πρότυπα.

 

 

Στις υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»  εντάσσονται η φροντίδα κατ’ οίκον, ο  υπερσύγχρονος νοσηλευτικός ξενώνας (hospice) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης, ενώ ανά έτος προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Όπως προαναφέρθηκε όλες οι υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέρονται δωρεάν, και αυτό είναι εφικτό χάρη στην αγάπη και υποστήριξη πολλών ιδιωτών, αλλά μεγάλων ιδρυμάτων και εταιρειών της χώρας μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ