Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος στηρίζει την «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, ως Δήμος φιλοξενίας για το 2022 της διαδημοτικής δράσης «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στέκεται αλληλέγγυος όλο το φετινό καλοκαίρι στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μετά την επιτυχημένη έναρξη της δράσης στα Σπάτα στις 7 Ιουνίου, αφιέρωσε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στους πάσχοντες συνανθρώπους μας που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρτέμιδος και στα Σπάτα, όπως τη συναυλία με τους Locomondo, βραδιές παραδοσιακής μουσικής με την Κατερίνα Κατσίγιαννη και τον Γιώργο Μαργαρίτη κ.ά. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών φορέων καθώς και χιλιάδες θεατών που αγκάλιασαν τη δράση.

Διοικητικά στελέχη και εθελοντές της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» ενημέρωσαν τους θεατές για τη Μονάδα και τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει, για την Ανακουφιστική Φροντίδα καθώς επίσης και για τους τρόπους στήριξης της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (δράσης στην οποία συμπράττουν οι οκτώ Δήμοι της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής).

 

Όπως δήλωσε ο Δημάρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου ‘Στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια που πριν 12 χρόνια ξεκίνησε από εδώ, τα Σπάτα, με σεβασμό και αγάπη για τους πάσχοντες από καρκίνο. Ως Δήμος φιλοξενίας της «ΠOΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για το 2022 δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την στήριξη του πολύπλευρου και πολυσήμαντου έργου της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ώστε η υψηλής ποιότητας Ανακουφιστική Φροντίδα που παρέχει να διαδοθεί σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας’.

 

Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντί¬δας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει, από την ίδρυσή της το 2010, δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS). Στόχος της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών καθώς και των οικογενειών τους. Η βελτίωση επιτυγχάνεται με την έγκαιρη αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως ο πόνος, ή άλλων προβλημάτων σωματικών, ψυχοκοινωνικών, ή πνευματικών με σκοπό την ανακούφισή τους. Η Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας, έχοντας σύστημα διαχείρισης ποιότητας βασισμένο στα διεθνή σχετικά πρότυπα.

Στις υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» εντάσσονται η φροντίδα κατ’ οίκον, ο υπερσύγχρονος νοσηλευτικός ξενώνας (hospice) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης, ενώ ανά έτος προσφέρονται πάνω από 1.700 ημέρες νοσηλείας στον Ξενώνα της Μονάδας και πάνω από 6.000 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Όπως προαναφέρθηκε όλες οι υπηρεσίες της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» προσφέρονται δωρεάν, και αυτό είναι εφικτό χάρη στην αγάπη και υποστήριξη πολλών ιδιωτών, αλλά μεγάλων ιδρυμάτων και εταιρειών της χώρας μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ