Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής η Λ. Κεφαλογιάννη – Δρομολόγηση έργων για την πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μιλτιάδης Κύρκος, καθώς επίσης και τεχνικά στελέχη της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών συζητήθηκε η επικείμενη υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής με επίβλεψη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τον Παιδικό Σταθμό στο Ο.Τ. 328 του Δήμου που θα εκτελεστεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

Εκτός αυτών, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και προμελέτη της Στέγασης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναλύθηκαν συνέργειες προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επιπλέον, εξετάστηκε το ενδεχόμενο για συνεργασίες με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής για την δημιουργία κατάλληλων και σύγχρονων χώρων για αμαξοστάσιο του Δήμου και Σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ενώ κατατέθηκε αίτημα για ένταξη νέου έργου στο Πρόγραμμα εκτελεστών έργων της περιφέρειας Αττικής, έτους 2021, «Ανακατασκευή οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή», όπου η Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

 

 

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κα Κεφαλογιάννη για την πορεία των εν εξελίξει έργων του Δήμου Αγίας Παρασκευής τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια (αντιπλημμυρικά στα Πευκάκια), ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους Αντιδημάρχους του Δήμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ