Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΚΕΒΡΕΦΟ Νέας Ιωνίας: Η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” αντίθετη στις διά περιφοράς συνεδριάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριτική στη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας ασκεί η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” αυτή τη φορά με αφορμή τις δια περιφοράς συνεδριάσεις στο ΚΕΒΡΕΦΟ.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μανούρη δηλώνει πως συμμερίζεται την “διαμαρτυρία” της εκπροσώπου των εργαζομένων κ. Δώρας Σταμάτη και συμφωνεί στη διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης και η επιστολή της κ. Σταμάτη:

“Η 15η και 16η “ειδική” συνεδρίαση προτείνεται από τη Δημοτική Αρχή να γίνει  πάλι διά περιφοράς, την ώρα που τα θέματα από μόνα τους ( προϋπολογισμός έτους για το 2021) λόγω της σοβαρότητάς τους  εγείρουν πληθώρα ερωτημάτων και χρήζουν διευκρινίσεων. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων με επιστολή της ήδη εξέφρασε τη διαμαρτυρία της και ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης και διεξαγωγή με τηλεδιάσκεψη. 

Η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” συντάσσεται με την άποψη πως οι συνεδριάσεις του ΚΕΒΡΕΦΟ πρέπει να γίνονται με τηλεδιάσκεψη, όπως λειτουργούν όλα τα συλλογικά όργανα και οι διοικήσεις, διαρκούσης της πανδημίας, προκειμένου να γίνεται διάλογος και να λαμβάνονται οι αποφάσεις μετά από συζήτηση.

Γραφείο Τύπου Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης

Επιστολή κας Δ. Σταμάτη
ΘΕΜΑ: “Διά περιφοράς” συνεδριάσεις
Προς: Πρόεδρο και μέλη διοικητικού συμβουλίου ΚΕΒΡΕΦΟ
Κοινοποίηση:-ΔήμαρχοΝ.Ιωνίας
-Γενική γραμματέα δήμου
– Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού συμβουλίου
κ.Γρίβα,

επανειλημμένως σας έχουμε εκφράσει γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΚΕΒΡΕΦΟ, την αντίθεσή μας με την τακτική των τελευταίων μηνών τα διοικητικά συμβούλια του ΚΕΒΡΕΦΟ να διεξάγονται διά περιφοράς , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες τόσες φορές έχουμε επιχειρηματολογήσει για την αντίθεσή μας αυτή.

Αποδοκιμάζουμε λοιπόν την αδιάλλακτη στάση σας στη συγκεκριμένη τακτική καθώς επίσης και την αδιαφορία σας προς την κατεύθυνση να πραγματοποιούνται τα διοικητικά συμβούλια του ΚΕΒΡΕΦΟ με τηλεδιάσκεψη όπως γίνονται και τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Ν.Ιωνίας.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Για ποιόν λόγο δεν γίνονται τα διοικητικά συμβούλια του ΚΕΒΡΕΦΟ με τηλεδιάσκεψη;

Το ΚΕΒΡΕΦΟ είναι ένα νομικό πρόσωπο που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους , έχει προϋπολογισμό κοντά στα 3.900.000€, φιλοξενεί στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σχεδόν 350 βρέφη και νήπια. Αυτό σημαίνει ότι τα θέματα του διοικητικού συμβουλίου ( οικονομικά, παιδαγωγικά, διοικητικά και πάσης φύσεως), είναι μείζονος σημασίας και χρήζουν αναλυτικής ενημέρωσης από την πρόεδρο και τους λοιπούς εισηγητές, ενώ πολλές φορές τα μέλη διατυπώνουν ερωτήματα και καταθέτουν τις απόψεις τους αιτιολογώντας την ψήφο τους. Για τα διαστήματα που διαρκεί αυτή η τακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων, δεν έχουμε ενημερωθεί για κανέναν σύμβουλο αν υπερψήφισε ή καταψήφισε τις εισηγήσεις, αν έχει υποβάλλει κάποιο ερώτημα, κάποια πρόταση κ.α. Υπάρχει δηλαδή, παντελής έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μελών του διοικητικού, που τη θεωρούμε όχι απλά μή εποικοδομητική αλλά και επιζήμια για την εύρυθμη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΒΡΕΦΟ και κατ’ επέκταση ολόκληρης της υπηρεσίας!!!

Σχετικά με το θέμα που καλούμαστε να ψηφίσουμε στην 15η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου , δηλαδή τον προϋπολογισμό εσόδων- εξόδων για το έτος 2021, θεωρούμε αδιανόητο να μας ζητάτε να ψηφίσουμε ένα τόσο σοβαρό οικονομικό ζήτημα σε διά περιφοράς συνεδρίαση, μέσω μηνύματος!!!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προτείνουμε και βάζουμε την πρότασή μας προς ψήφιση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, να αναβληθεί το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού 2021.

Το θέμα είναι τόσο σημαντικό που η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται ΕΙΔΙΚΗ!!! Δεν είναι ένα απλό οικονομικό θέμα και γι’ αυτό πάντα ο προϋπολογισμός συζητιέται χωριστά από οποιοδήποτε άλλο θέμα σε μοναδική συνεδρίαση που διεξάγεται ειδικά γι’ αυτόν.Προτείνουμε λοιπόν την αναβολή του θέματος, έως ότου ετοιμάσετε εκείνα τα τεχνολογικά μέσα που είναι αναγκαία , ώστε η συνεδρίαση να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Σχετικά με την 16η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία χαρακτηρίζετε επίσης ΕΙΔΙΚΗ, και έχει να κανει με ορισμό υπεύθυνου που θα διαχειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό του έργου “αναβάθμιση υποδομών των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών”, τίθενται ένα σωρό ερωτήματα. Με ποιόν τρόπο θα απαντηθούν ; Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος;

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ομοίως με την παραπάνω. Αναβολή της συνεδρίασης μέχρι να καταστεί δυνατή η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εν κατακλείδι, η ΠΡΟΤΑΣΗ μας είναι: να αναβληθούν οι συνεδριάσεις 15η και 16η μέχρις ότου συντρέξουν οι προϋποθέσεις για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων. Επίσης από  δω και στο εξής οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΒΡΕΦΟ να γίνονται μόνο με τηλεδιάσκεψη. Ζητάμε η πρόταση να τεθεί προς ψήφιση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Σε αναμονή των απαντήσεών σας.

Παρακαλούμε το έγγραφο να πρωτοκολληθεί.
Σταμάτη Δώρα
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο δ.σ. του ΚΕΒΡΕΦΟ”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ